תעשיית הנפט האירנית (צילום: חדשות 2)
תעשיית הנפט האירנית | צילום: חדשות 2

בעוד שמומחי מחשבים במערב בוחנים בימים אלה את ממדי תקיפת הסייבר האחרונה על אירן, דובר משרד הנפט, עלי-רזא ניכזא אישר כי מערכות המידע של משרד הנפט ושל חברת הנפט הלאומית היו נתונות בימים האחרונים למתקפת סייבר.

ניכזא ציין כי הווירוס שתקף את המחשבים ונועד למחוק את המידע הנשמר על גביהם, שרף את לוחות האם של המחשבים המחוברים לשרתים ציבוריים ומחק חלק מהמידע.

עם זאת, הודגש כי המידע המרכזי של משרד הנפט וחברת הנפט הלאומית לא נפגע, כיוון שהשרתים הציבוריים שהותקפו נפרדים מהשרתים המרכזיים, שאינם מחוברים לרשת האינטרנט החיצונית. עוד הוסיף הדובר כי כל המידע של המשרד מגובה.

גוברת הדרישה לחיזוק ההגנה מפני מתקפות סייבר

על פי דיווח סוכנות הידיעות האירנית איסנ"א, שרתי משרד הנפט ומספר חברות הקשורות אליו הותקפו על-ידי וירוס בשם "ווייפר". המתקפה החלה בחודש שעבר והגיעה לשיאה בראשית השבוע, כתוצאה מהחדרת הווירוס. בדיווח הודגש כי משטרת הסייבר החלה לחקור את האירוע.

בעקבות מתקפת הסייבר נותק טרמינל הנפט המרכזי של אירן באי ח'ארג' שבמפרץ הפרסי מרשת האינטרנט על מנת להימנע מפגיעות נוספות. מתקן זה משמש לייצוא כ-90% מהנפט האירני. מתקפת הסייבר לא הצליחה להביא לפגיעה בייצור ובייצוא הנפט או לשיבוש מערכות אספקת הדלק במדינה.

באירן גוברת הדרישה לחיזוק תשתיות ההגנה מפני מתקפות סייבר. על אף קריאת שר התקשורת למשרדי הממשלה להעביר את שרתי המחשבים ואת תשתית האינטרנט שלהם לתוך אירן, שרתים רבים של ארגונים ממשלתיים עדיין מבוססים על תשתית הממוקמת מחוץ לאירן. לאחרונה הנחה המנהיג העליון להקים את "מועצת הסייבר העליונה", שאמורה, בין היתר, לתאם את המאמצים למניעת פגיעה במרחב הסייבר. עם זאת, גורמי מודיעין במערב סבורים שהנזק מן התקיפה רב הרבה יותר ממה שמודה אירן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק