הסופה "נמו": נשיא ארצות הברית ברק אובמה הכריז היום על מצב חירום במדינת קונטיקט בעקבות השלגים הכבדים והורה על סיוע פדרלי לשיקום המדינה מנזקי הסופה.

בהודעת הבית הלבן נמסר כי המשרד לביטחון לאומי והסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום קיבלו את האישור "לפעול בשיתוף פעולה ולבצע את כל המאמצים לסייע באסון, במטרה להקל על המצוקה והסבל שנגרמו לאוכלוסייה המקומית". מטרת ההכרזה על מצב החירום היא "להציל חיים ולהגן על רכוש ועל בריאות הציבור וביטחונו וכן להפחית או לצמצם את הסיכון לאסון", נמסר מהבית הלבן בתום הערכות נזק ראשונות של הסופה.

מכוניות תקועות בשלג בכביש המהיר (צילום: AP)
מכוניות תקועות בשלג בכביש המהיר | צילום: AP

הקונסול הכללי של ישראל בבוסטון שי בזק תיאר היום את סוף השבוע שלו בעיר שקבורה תחת מעטה השלג: "הסופה שהגיעה היכתה במימדים היסטוריים. גובה השלג בחוץ הוא פחות או יותר מטר. במשך יום וחצי רצוץ השלג ירד בלי הפסקה, בכמויות אדירות. לא רואים את הרחובות, הם מכוסים לחלוטין בשלג".

"ניסינו קצת לצאת עם הילדים, לבנות בובת שלג ולנשום קצת אוויר, כי קשה להיות סגור בבית כל כך הרבה זמן. החזקנו מעמד בדיוק שבע דקות עד שקפאו לנו האוזניים והאף ורצנו חזרה מהר לתנורים בבית", סיפר בזק. הקונסול התייחס גם לשלום הישראלים בבוסטון והרגיע: "אנחנו בודקים כל הזמן את שלום האזרחים הישראלים ועד כמה שידוע לנו לכולם שלום".

עלה ל-9 מניין ההרוגים

מניין ההרוגים בסופת השלג הגדולה "נמו", הפוקדת את צפון מזרח יבשת אמריקה מזה יומיים, עלה לתשעה. ארבעה בני אדם קיפחו את חייהם בארצות הברית לאחר שבמקרה המוות האחרון עליו דווח, הלך לעולמו ילד בן 11 לאחר שנכנס לרכב המשפחה יחד עם אביו על מנת להתחמם ונחנק למוות כתוצאה מפליטת גזים רעילים שחדרו לחלל הרכב. ככל הנראה אגזוז המכונית כוסה בשלג, והגזים שהיו אמורים להיפלט החוצה, נכנסו לתא הנוסעים.

עד כה דווח על כ-700,000 בתים פרטיים ובתי עסק מנותקים מחשמל, ויותר מ-90 סנטימטרים של שלג נערמו בצפון החוף המזרחי בארצות הברית. ג'ון מאיירס, ראש העיר סטרטפורד שבקונטיקט סיפר כי "מעולם לא ראיתי סופת שלגים כמו זאת המגיעה לקצב של 15 סנטימטרים של שלג בשעה".

במרכז קונטיקט נערם במהלך סוף השבוע יותר ממטר של שלג, ומהירות הרוח הגיעה ל-82 קילומטרים לשעה. בדרום מסצ'וסטס, רוד איילנד וניו-המפשייר נערמו יותר מ-90 סנטימטרים, והשלג ממשיך להיערם. חברות התעופה דחו נכון לשעה זו יותר מ-5,800 טיסות ביומיים האחרונים, ושדות התעופה המרכזיים בניו יורק ובוסטון נסגרו.