N12
פרסומת

הסופה "פיילין" מכה בהודו: שבעה נהרגו, ערים שלמות ננטשו

הציקלון, שהוגדר על ידי שירותי החיזוי בהודו כ"חמור ביותר", הביא עד כה לפינויים של כחצי מיליון בני אדם מבתיהם שבחופיה המזרחיים של תת היבשת. הרוחות העזות צפויות להגיע עד למהירות של 269 קמ"ש

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
גלים עד לגובה של 3 מטרים
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
גלים עד לגובה של 3 מטרים
כחצי מיליון פונו מבתיהם | צילום: רויטרס

שבעה בני אדם נהרגו עד כה מפגיעת סופת הציקלון "פיילין", שהחלה להכות הערב (ש') בחופיה המזרחיים של הודו, ובתת היבשת מתכוננים לנזקים כבדים ביותר שתותיר תופעת הטבע. יותר מ-400 אלף בני אדם פונו עד כה מבתיהם, לקראת החמרת תנאי מזג האוויר.

סופת הציקלון הנוכחית הוגדרה על ידי שירותי החיזוי בהודו כ"חמורה ביותר". על פי התחזיות, עם הגעת הסופה לחופים צפויות הרוחות להגיע עד ל-220 קמ"ש. עם זאת, מרכז החיזוי וההתרעה של חיל הים האמריקני בהוואי צופה כי הרוחות עלולות להגיע עד ל-269 קמ"ש.

נערכים לקראת הסופה הגדולה
"הציקלון החמור ביותר" | צילום: רויטרס

גורמים רשמיים בהודו מסרו כי העיר גולפור שבמדינת אודיסה צפויה להיות היעד הראשון אליו תגיע הסופה. בקרב הרשויות ישנו חשש לפיו נחשול מים שעשוי להגיע לגובה של שלושה מטרים העלול לשטוף את בתי הבוץ המאפיינים את האזור ולהביא לנזק אדיר ברכוש ובנפש.

פרסומת

עשרת אלפים הרוגים בציקלון הקודם

מנהל רשות החירום באוריסה, נריאן פארטה, אמר מוקדם יותר היום כי "אף אחד לא יורשה להישאר בבתי הבוץ שבאזור החופים". בינתיים, הצבא ההודי נערך לקראת הסופה והכריז על כוננות גבוהה בשתי המדינות. מסוקים וחבילות מזון הוכנו מבעוד מועד על ידי הצבא בשעת הצורך לטובת מבצעי חילוץ והצלה באזורים שייפגעו.

הכנות לסופה בהודו, היום
הכנות לסופה בהודו, היום | צילום: רוייטרס
הסופה דורגה בקטגוריה החמורה ביותר
רוחות של 269 קמ"ש, היום | צילום: רוייטרס
פרסומת

מרכז החיזוי בלונדון סיווג את הסופה בקטגוריה 5 מתוך 5 - הנחשבת לחמורה ביותר. חזאים המקומיים בהודו מרגיעים וטוענים כי גם הסערה תהיה אינטנסיבית ותכסה גם שטח רחב. במקביל פרסם העיתון "טיימס אוף אינדיה" מאמר המזהיר כי החזאים נוטים להמעיט בחומרתה של הסערה.

רוחות במהירות של מעל 200 קמ"ש
סערה בהודו, היום | צילום: AP
נמלטים מהסופה, היום
נמלטים מהסופה, היום | צילום: AP
פרסומת

בהודו טוענים כי הפעם הם מוכנים הרבה יותר ממה שהיו בסופה בשנת 1999, בה נהרגו כ-10,000 בני אדם.

בורחים מהגשם, הודו, היום
בורחים מהגשם, הודו, היום | צילום: AP