חילוץ הנוסעים הלכודים בלב ים בטמפרטורה של מינוס 15 מעלות באנטרקטיקה בדרך? הנוסעים על ספינת המחקר הרוסית "אקאדמיק שוקולסקי", שנתקעה על קרחון בחופי מזרח היבשת הדרומית מאז יום שלישי האחרון, עדיין מחכים לבשורה. ב-48 השעות הקרובות יוחלט האם יחולצו על ידי ספינות שוברות קרח או מסוקים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפות לחדשות 2 בפייסבוק

הצוות והתיירים שעל הסיפון קיבלו היום (א') הודעה שלפיה במידה ושוברות הקרח הסינית והאוסטרלית, לא יצליחו להגיע לספינה ב-48 השעות הקרובות, 74 אנשי הצוות, החוקרים והתיירים יחולצו מהמקום בעזרת מסוקים. 

בספינת המחקר הרוסית יש 50 נוסעים ובהם מדענים ותיירים, ועוד 24 אנשי צוות. בשבוע האחרון הם תקועים על קרחון בשם קייפ דל לה מוטה במזרח היבשת הדרומית הקפואה. במרחק של קצת פחות מ-3000 ק"מ מכל יישוב. מאז חג המולד סופות קרח גרמו לספינה להיתקע ואחר כך מנעו את חילוצה על ידי שוברת קרח מסין בשם "הדרקון הסיניי".

נפלו קורבן לחוסר מזל

ביום שישי ספינת החילוץ הסינית הגיעה למרחק ראייה מהספינה הרוסית התקועה, אבל נתקעה גם היא. "אנחנו תלויים עכשיו בספינה האוסטרלית, אנחנו מקווים שהם כבר יגיעו. הם מנוסים מאוד במבצעים כאלה, הספינה שלהם היא כמו אמבטיה עם מנוע באמצע. היא חותכות בקרח בקלות", סיפרו אנשי הצוות.

הספינה האוסטרלית נמצאת במרחק של 8-12 שעות מהספינה הרוסית. גם אם תצליח להגיע אליה, מבצע החילוץ עשוי להתעכב בגלל תנאי מזג האוויר הקשים.

צוות החוקרים הבינלאומיים שנאספו על ספינת המחקר ביקשו לבדוק את השפעת שינויי האקלים על היבשת, ועכשיו הם רוצים התחממות, רק ליממה - כדי להיחלץ. אלכס מורטימור, אחד מחוקרי אנטארקטיקה הוותיקים ביותר, שביקר ביבשת יותר ממאה פעמים, אמר ל"גרדיאן" הבריטי הבוקר שהוא לא מופתע מכך שהספינה נתקעה בעונה הזו של השנה: "הם פשוט נפלו קורבן לסופה, זה חוסר מזל סופות הקרח האלה - זה מזכיר לנו את הכוח של הטבע במקומות האלה".