ניסיון נוסף ללחוץ על המשטר באירן: שרי הנפט של מדינות האיחוד האירופי יתכנסו היום במטרה לאשר חבילת סנקציות חדשה נגד טהרן.

נציגי המדינות ייפגשו בבריסל ויפרסמו שורה של צעדים הדרגתיים נגד תעשיית הנפט של הרפובליקה האסלאמית. יש לציין כי נפט מהווה כ-90% אחוזים מכלל הייצוא של אירן לאיחוד האירופי - ולכן מקווים שם כי הסנקציות אכן יגרמו ללחץ על המשטר בטהרן.

בנוסף, תכלול חבילת הסנקציות צעדים חדשים נגד הבנק המרכזי של אירן ואיסור על מסחר בזהב עם הממשלה בטהרן. חלק מהנציגים האירופאים יתנגדו לסנקציות בשל המשבר הכלכלי באירופה, אך ההערכה היא שהן יתקבלו, אם כי, מימושן יחל רק בחודש יולי.

"הדלת למו"מ נותרה פתוחה"

רק לפני יומיים אותתו שש המעצמות הגדולות (ארה"ב, סין, רוסיה, בריטניה, גרמניה וצרפת) על פתיחותן לאפשרות של שיחות חדשות בנוגע לעתיד תוכנית הגרעין האירנית. במוקד הסוגיה עומדת השאלה - מה על המעצמות להציע לאירן במידה שזו תסכים לשוב למו"מ, וליתר דיוק - האם לאפשר לה להמשיך להעשיר אורניום עד רמה מסוימת.

במסיבת עיתונאים משותפת למזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון ולשר החוץ הגרמני גוידו וסטרוולה אמרה קלינטון כי "אנחנו מאמינים כי לעם האירני מגיע עתיד טוב יותר. הם יוכלו לקבל את העתיד הזה כשהממשלה שלהם תפנה באופן חד משמעי מהמאמץ להשיג נשק גרעיני".

קלינטון הדגישה כי אירן מוכרחה להראות רצינות וכנות. גם וסטרוולה התייחס לאפשרות של חידוש המו"מ עם אירן ואמר: "דבר אחד ברור - הדלת למו"מ רציני נותרה פתוחה, אך האפשרות של נשק גרעיני באירן איננה מקובלת".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק