אתר ההדלפות ויקיליקס פרסם היום יותר משני מיליון תכתובות דואר אלקטרוני שנשלחו בין ראשי הממשל בסוריה לגורמים בעולם - מערביים בעיקרם. דוברת האתר, שרה הריסון, טענה כי מדובר במסמכים שיש בכוחם לשפוך אור על מה שהגדירה כ"מוסר הכפול של המערב".

הודעות המייל המדוברות נשלחו בין 2006-2012, כשבשנה האחרונה מבין השש החלה סוריה להתמודד עם מלחמת האזרחים העקובה מדם שהחלה אשתקד, בעקבות הניסיונות להדיח את הנשיא בשאר אסד מתפקידו.

על פי דוברת האתר, בידי אנשיו של ג'וליאן אסאנג' 2.4 מיליון הודעות בסך הכל שהחלו להתפרסם בהדרגה. רבות מהן נכתבו בערבית וברוסית וכוללות חילופי דברים בין גורמי מערב לבין משרדי הממשלה השונים, כולל לשכתו של הנשיא אסד.

בין ההתכתבויות השונות שנחשפו, ישנן עסקאות שנעשו בין הממשל הסורי לממשלת איטליה, שמכרה טכנולוגיה צבאית לאנשי אסד באמצעות חברת "סלקס", חברת הבת של התעשייה האווירית והביטחונית. "הטכנולוגיות שנמכרו משמשות את מכשירי הקשר של כוחות המשטרה", אמרה דוברת ויקיליקס.

"מדובר כאן בתכתובות ארוכות שייחשפו במשך החודשיים הקרובים", הוסיפה הדוברת, "הן עוסקות בעיקר בפרשיות נשיאותיות".

"המערב אומר דבר אחד ועושה משהו אחר"

"התכתובות האלה נותנות מושג על מעגל העבודה הפנימי בסוריה ועל הכלכלה המקומית", הסבירה הריסון - שהדגישה כי עם זאת, "ניתן לראות כיצד המערב וחברות בו אומרים דבר אחד, ובאותו הזמן עושים בדיוק את ההיפך".

אתר ויקיליקס מרכז הדלפות של מידע המוגדר מסווג. עד עתה הוא פרסם 250,000 הודעות פנימיות שהועברו בין עובדי משרד המדינה האמריקני, בהן גם תכתובות שהצליחו לעורר מבוכה רבה לבכירים בוושינגטון וליחסי החוץ של ארצות הברית.

מייסד האתר אסאנג' נעצר בבריטניה לפני שנתיים באשמת אונס והטרדה מינית של שתי צעירות שוודיות. אסאנג' דוחה את ההאשמות וטוען שהן תולדה של מניעים פוליטיים. ב-19 ביוני השנה הוא ברח לשגרירות אקוודור וביקש מקלט מדיני. מאז הוא שוהה שם ומגיש, במקביל, את תכנית האירוח שלו בערוץ "רוסיה היום".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק