N12
פרסומת

שרת החוץ של האיחוד האירופי פסימית: "לא בטוח שנצליח להגיע להסכם קבע עם אירן"

לאחר חתימת הסכם הביניים ועל רקע המאמצים להגיע להסכם קבע עם אירן בסוגיית הגרעין, אומרת שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון, המבקרת בטהרן, כי "כלל לא בטוח שנצליח להגיע להסכם". רה"מ נתניהו תקף את אשטון בישיבת הממשלה: "האם דיברת עם האירנים על ספינת הנשק? ואם לא - מדוע?"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
אשטון וזריף בטהרן, היום
צילום: טוויטר
הקישור הועתק
אשטון וזריף בטהרן, היום
אשטון וזריף בטהרן, היום | צילום: טוויטר

אחרי החתימה על הסכם הביניים עם אירן והוצאתו אל הפועל, באיחוד האירופי לא ממש אופטימיים באשר לסיכויים להגיע להסכם קבע עם הרפובליקה האיסלמית בסוגיית הגרעין.

הממונה על מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, הגיעה אתמול לביקור ראשון בטהרן מאז נכנסה לתפקידה לפני כשש שנים על מנת לדון עם בכירים בהנהגה האירנית על תכנית הגרעין והמאמצים להשיג הסכם קבע.

במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ האירני מוחמד ג'וואד זריף התייחסה אשטון למגעים המתנהלים והצהירה כי כלל לא בטוח שאירן והמעצמות יצליחו להגיע להסכם קבע: "הסכם הביניים הוא מאוד חשוב, אבל לא כמו הסכם קבע - שיהיה קשה ומאתגר להשיג. אין כל ערובה לכך שנצליח".

מנגד, אמר זריף שניתן להגיע לעסקה בתאריך היעד - יולי הקרוב - אבל רק עם המערב יגלה "שאיפה אמיתית".

מאשים את נפתלי בהוצאות המעון. נתניהו
תקף את אשטון. נתניהו | צילום: קובי גדעון / לע"מ

נתניהו תקף את אשטון: "האם דיברת עם האירנים על ספינת הנשק ששלחו?"

ראש הממשלה בנימין נתניהו, המתנגד להקלה בסנקציות על אירן שמהוות חלק מהסכם הביניים שנחתם עמה, תקף הבוקר (א') במהלך ישיבת הממשלה את אשטון - זאת על רקע תפיסת ספינת הנשק האירנית בשבוע שעבר.

"הייתי רוצה לשאול את הגברת קתרין אשטון שמבקרת עכשיו בטהרן: האם היא שאלה את מארחיה האיראנים על משלוח הנשק לארגוני הטרור, ואם לא שאלה, מדוע לא שאלה. הרי אין לאף אחד את הזכות להתעלם מהפעילות האמיתית, הרצחנית, של המשטר בטהרן, ואני חושב שראוי שהקהילה הבינלאומית תיתן את דעתה למדיניות האמיתית של אירן, לא למדיניותה התעמולתית."