ברלוסקוני, הערב (צילום: רויטרס)
ברלוסקוני, הערב | צילום: רויטרס

מנהיגי איטליה סגורים היום בארמונו של הנשיא כדי לקיים שיחות שנועדו למנות ממשלת חירום שתירש את מקומו של סילביו ברלוסקוני ותיאלץ להיות זו שתתמודד עם המשבר הכלכלי, המשבר שהוביל את הכלכלה השלישית בגודלה באירופה, אל לסף קריסה.

הנשיא ג'וריג'יו נפוליטנו צפוי לבקש ממי שהיה הנציב של האיחוד האירופאי - מריו מונטי לנסות ולהקים ממשלת טכנוקרטים - ממשלת מומחים שתתחיל לכהן, עוד לפני פתיחת השווקים מחר. כמה רחובות משם, ההמונים משמיעים עלבונות וצעקות נגד ראש הממשלה היוצא שהכזיב. האיטלקים האמינו במשך , כמעט, 17 שנה שברלוסקוני יהפוך את הכלכלה האיטלקית לתחרותית ומוצלחת - ממש כמו שעשה לעסקיו שלו. בזמן כהונתו , ברלוסקוני הצליח לשלש את הונו - איטליה, מתקרבת בצעדי ענק למצבה העגום של יוון. ברלוסקוני - עזב.

לקראת תחילת כהונתו, מונטי פגש את ראש הבנק המרכזי כדי להסדיר את הנושא שעל פרק היום - בלימת המשבר הכלכלי ותשלומי החוב של המדינה לבנקים ולמחזיקי אגרות החוב הלאומיות. המשבר האיטלקי, זוכר גם מונטי וגם ראש הבנק המרכזי האירופאי עלול לגרור איתו את אירופה כולה.

ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני התפטר מתפקידו. ברלוסקוני, שלא הצליח להבטיח רוב בהצבעה הקריטית ביום שלישי האחרון, הבטיח להתפטר לאחר שהפרלמט יעביר את החוק כפי שדרש האיחוד האירופי על מנת להחזיר את אמון השווקים באיטליה. הערב, בתום ישיבת הקבינט יצא ראש הממשלה האיטלקי לבית הנשיא כשבידיו מכתב ההתפטרות.

בכך הגיעה לסיומה קדנציה רוויות סקנדלים, אחת הסוערות בתולדותיה של איטליה, של ראש ממשלה ששלט באיטליה במשך כמעט עשור לא רצוף ב-20 השנים האחרונות. הנשיא ג'ורג'יו נפוליטאנו קיבל את ההתפטרות וברחובות רומא הבירה פצחו בחגיגות.

הפרלמנט האיטלקי אישר אמש את צעדי הצנע, הרפורמות החדשות בעקבות הלחצים שהופעלו מצד האיחוד האירופי. אישור הרפורמות ברוב של 380 חברי פרלמנט מתוך 630, סלל את הדרך להתפטרותו של ראש הממשלה סילביו ברלוסקוני, שהבטיח להתפטר כשהתכנית תאושר.

בסוף השבוע הצביע הסנט האיטלקי על התכנית בהיקף של 59 מיליארד אירו ואישר אותה ברוב גדול של 156 תומכים מול 12 מתנגדים. ראש הממשלה צפוי להגיש את התפטרותו לנשיא מאוחר יותר הערב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק