מבצע חילוץ ספינת ה"קוסטה קונקורדיה" יימשך, והיום (ב') ינסה צוות החילוץ ליישר את הספינה במבצע הנדסי מורכב. מאמצי החילוץ הוגדרו כ"מבצע הימי הגדול בהיסטוריה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

פרנקו גבריאלי, נציג ומפקח מטעם הממשל על עבודות החילוץ אמר הצהריים,לעיתונאים ששלה החילוץ שלן הקוסטה קויקורדיה מהסלעים הושלם- השלב הראשון במבצע הממושך "אנחנו מלווים את תהליך הצפת הקוסטה קונקורדיה בעזרת מצלמות וידאו, השינויים קטנים וייקח עוד זמן עד שנראה שינויים של ממש על פני הים. אנו מצפים שבמהלך 12 השעות הקרובות נצליח להציב ליציב את מכלי המאזנים במקומם וכך לייצב את הספינה לקראת ניסיון גרירה או חילוץ ראשון", אמר גבריאלי.

 "מאוד יכול להיות שתנאי מזג האוויר ישנו את התכניות שלנו. אנו מתקדמים צעד אחרי צעד. מצלמות שלנו מביטות כל הזמן מתחת למים לראות מתי ניתן להתחיל להפריד את הספינה מהסלעים שעליה היא נחה, צריך להגדיש שאנו מצפים להגיע לזווית מסוימת, מדויקת, רק אז, אחרי הערכות, נתחיל לנסות ולהזיז את הריסות הספינה"

 אתמול נערכו הצוותים להיפוך ויישור הספינה, ועבודות ההכנה נמשכו גם בשעות הלילה. תושבים רבים מהאזור קמו מוקדם בבוקר על מנת לצפות במהלך היישור של כלי השיט הכבד. אחד האתגרים שעומד בפני צוות החילוץ הוא העובדה שהספינה מונחת על הר תת-מימי ולכן הם נאלצים ליישר אותה ללא קרקע יציבה רצופה. "זה אחד החלקים הקשים במבצע הזה", הסביר ניקולס סלואן, מנהל מבצע החילוץ. שאמר שהמנופים המשמשים חלק במבצע צריכים להרים משקל זהה לשני מגדלי אייפל 

צוות המונה מאות מהנדסים ומכונאים עובד כבר יותר משנה על המבצע לחילוצה (הדמיית החילוץ)  של ספינת הפאר "קוסטה קונקורדיה" - שטבעה מול חופי איטליה בשנה שעברה. על חילוץ כלי השיט עצום הממדים אמונות החברות "טיטאן" האמריקנית ו"מיקופרי" האיטלקית. משקלה של ספינת התענוגות כ-115 אלף טונות ואורכה כ-300 מטרים.

ספינת הקוסטה קונקורדיה (צילום: AP)
מבצע החילוץ נמשך | צילום: AP

בראשית 2012 טבעה הספינה, בבעלות חברת קוסטה קרוז, מול חופי איטליה. מחקירת האירוע עלה כי כלי השיט עלה על שרטון ובצידו השמאלי נפער חור באורך של כ-50 מטרים. 30 נוסעים נהרגו, 2 עדיין מוכרזים כנעדרים ועשרות אחרים נפגעו. על סיפון ה"קוסטה קונקורדיה" היו 3,229 נוסעי ו-1,023 אנשי צוות.

בחודש יולי 2012 הודה רב החובל, פרנצ'סקו סקטינו, כי שיחת טלפון היא שהסיחה את דעתו בעת האסון.