הפרלמנט הסיני, ארכיון (צילום: רויטרס)
המפלגה הסינית מסכמת פסגה | צילום: רויטרס

נשיא סין הפורש ומנהיגה הבא של האימפריה מתחילים היום בהעברת השלטון בתוך מוסדות המפלגה הקומוניסטית. סוכנות הידיעות הסינית מאשרת הבוקר שסגן הנשיא שי ג'ינפינג שמונה לנשיא, וסגנו לי קקיאנג נבחרו לוועדה המרכזית של המפלגה בסופו של שבוע דיונים, שנועד לאשר את הידיעות בשבועות האחרונים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הקונגרס בחר וועידה מרכזית חדשה למפלגה שמחליפה את ההנהגה הישנה בהנהגה חדשה", אמר הנשיא היוצא הו ג'ינטאו באחת מישיבות הסיום בה נכחו ראשי הצבא, בכירים השוק, צירי המפלגה מרחבי סין ובכירים נוספים על פי מומחים לענייני סין.

בחירת ההנהגה החדשה היא בעצם מאבק כוח בין וותיקי המפלגה הקומוניסטית ומנהיגים שפרשו שמבקשים לשמור את כוחם, או לרכז את הכוח בידי נאמניהם.

הרבה יותר זול מדמוקרטיה

נשיא סין שי ג'יאנפינג (צילום: AP)
שי ג'ינג פינג | צילום: AP

בניגוד לחגיגת הבחירות בארצות הברית הדמוקרטית בה בוזבזו יותר מ-6 מיליארד דולר לפני ש-130 מיליון מצביעים בחרו להשאיר את אותה ההנהגה כמעט, בסין2,270 צירים הם בני המזל שיכולים לבחור, מאחורי דלתות סגורות, את הנהגת המדינה. הם בוחרים 205 חברים בוועדה המרכזית ועוד 170 חברים בדרגה נמוכה יותר. הוועדה המרכזית בוחרת ועדה עליונה - "פוליטבירו" - שהוא מעגל הכוח המשמעותי ביותר. הפעם, על פי הפרסומים, הוועדה תכלול 7 חברים, בניגוד לזו היוצאת עם 9.

שי ג'ינגפינג ממתין כבר זמן רב להחליף את הו ג'ינטאו כמנהיג מפלגה ואחר כך כנשיא - זה יקרה רשמית רק בחודש מרץ. שי ג'ינגפינג, יחד עם לי קקיאנג והמומחה הכלכלי הסיני הנודע וואנג קישאן, הם הדמויות שיצעידו את סין לעשור הבא, עשור עם הרבה מאוד אתגרים - חברתיים וכלכליים.