לוב: חמושים שדדו 55 מיליון דולר מהבנק המרכזי
10 בני אדם חמושים ברובים ובאקדחים השתלטו על רכב שהוביל כסף לסניף הבנק המרכזי בעיר סירטה, וגנבו דינרים לוביים וכסף זר בשווי 55 מיליון דולר. "השוד הזה הוא לא רק אסון לסירטה, אלא ללוב כולה", אמר ראש העיר


שוד ענק בלוב: סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה דיווחה כי חמושים שדדו שטרות בשווי 55 מיליון דולר מרכב שהעביר כסף לסניף של הבנק המרכזי.
על פי הדיווח, 10 חמושים השתלטו בעיר סירטה על הרכב שהוביל את הכסף מנמל התעופה הבינלאומי של הבירה טריפולי לכיוון סניף הבנק בעיר. הכנופייה נמלטה מהמקום כשברשותה סכום עתק של 53 מיליון דינר לובי, כ-43.5 מיליון דולר, וגם מטבע זר בשווי 12 מיליון דולר - בסך הכול סכום של למעלה מ-193 מיליון שקלים.
"השוד הזה הוא לא רק אסון לסירטה, אלא ללוב כולה", הסביר ראש מועצת העיר סירטה עבד אל-פתאח מוחמד. לדבריו, הוא התריע בפני הממשלה בלוב מספר פעמים על האבטחה הלקויה של המשלוחים.