התקשורת המערבית סיקרה בהרחבה את אירועי יום הנכבה, בדגש על הדרמה שהתחוללה כשמפגינים סורים פרצו את גדר הגבול עם ישראל ונכנסו לשטח רמת הגולן. למרות שבצה"ל נקטו כל צעד הרתעה אפשרי כדי לפתוח באש רק כמוצא אחרון, זכו דווקא יריות האזהרה להבלטה בדיווחים.

רשת החדשות הבריטית BBC דיווחה לצופיה במבזקים ובאתר האינטרנט שלה על כך ש"כוחות ישראלים פתחו באש לעבר קבוצות מפגינים סמוך לגבולות פלסטין, סוריה ולבנון". כתב הרשת ברמאללה, ג'ון דוניסון, הסביר כי "ההפגנות מהוות חלק מגל המחאה ששוטף את המזרח התיכון ואת צפון אפריקה".

בהמשך הדיווח, אמר דוניסון לצופיו כי "בצבא הישראלי שברמת הגולן הכבושה טענו כי פתחו רק ביריות אזהרה לכיוון מפגינים שניסו לחדור את גדר הגבול. החיילים עברו מבית לבית בכפר מג'דל שאמס כדי ללכוד את משיגי הגבול".

מה שלא נמסר על ידיו היו ההודעות לתקשורת שנמסרו מדובר צה"ל, שהאשימו את אירן בתכנון האירועים ובניסיון של המשטר הסורי להסיט את תשומת הלב הבינלאומית ממעשי הטבח במפגינים נגד שלטונו של אסד.

רשת החדשות האמריקנית CNN סיקרה באופן מאוזן יותר את ההתרחשויות. הדיווח נשא את הכותרת: "עימותים קטלניים לאורך גבולות ישראל באירועים לציון הקמתה כאסון של הפלסטינים".

לעומת זאת, בחרו בצרפת להציג לצופים תמונת מצב שלפיה "הצבא הישראלי ירה על פלסטינים שניסו לשוב לאדמותיהם וחצו את הגבול מסוריה לרמת הגולן הכבושה". בהמשך הידיעה, ניתן מידע על המצב ברמת הגולן ועל מורכבות הסוגיה.

ב"פוקס" היו לימין נתניהו

חשש מהיום שאחרי אסד, הגבול הסורי (צילום: חדשות 2)
אותו מקרה, תמונת מצב שונה בתכלית | צילום: חדשות 2

רשת "פוקס" האמריקנית, המזוהה עם מחנה הימין הרפובליקני, הציגה לצופיה דיווח בעל הכותרת: "נתניהו נחוש להגן על גבולותיה של ישראל אחרי היתקלות בין כוחות הצבא לבין מפגינים". ב"פוקס" לא הציגו את רמת הגולן כשטח כבוש, אלא ציינו כי האזור "נתון לשליטה ישראלית".

באופן לא מפתיע, דיווחה רשת "אל ג'זירה" על "הרג הפלסטינים" בכותרת ראשית גדולה במיוחד. פרשנות באחת הידיעות שם בישרה על יום הנכבה כ"רגע של תקווה" עבור הפלסטינים, וכן פירטה על כך שבמהלך מלחמת העצמאות, "ישראל לא הייתה כה חזקה כפי שנהוג לחשוב, אלא צבאות ערב לא עשו דבר כדי לבלום את הקמתה" - שכן שליטי מדינות ערב פעלו לפי הוראות מבריטניה, "ששיתפה הלכה למעשה פעולה עם הקמת המדינה היהודית".

גם בבלוגים רבים זכתה התקרית למקום מרכזי. חלק מהגולשים השתמשו עשו שימוש בתמונה שבה נראה עשן שחור וסמיך מיתמר מעל מוקדי ההפגנות. עוד הובלטה תמונה של רעול פנים משליך אבנים לעבר משוריינים - בדיווחים שנשאו את הכותרת: "המזרח התיכון בוער". הפעם, הם טענו, גם ישראל נכוותה מאותו הלהט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק