עד לא מזמן קיבלה מפלגת הפיראטים הגרמנית את מרבית תשומת הלב של הבוחרים במדינה. המפלגה זכתה במושבים לפרלמנט והפכה ליקירת הגרמנים הצעירים, ומשתמשי האינטרנט. עכשיו - הצעירים לומדים שיעור או שניים בפוליטיקה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

הם לא פוליטיקאים רגילים ולא רוצים להיות כאלה. התקשורת הגרמנית קוראת להם חנונים, אולי בגלל שהם פעילים בעיקר ברשת. בארצות הברית הוועידות מלאות בלונים ודגלים, וועידת מפלגת הפיראטים נראית יותר כמו ישיבה של חברת סטראט אפ, אבל אל תטעו - יש להם כוח בדיוק כמו לאנשי החליפות.

"אני חושב שהרבה מאוד אנשים שמעורבים במפלגת הפיראטים מנסים לפתוח את המערכת הפוליטית כדי שיותר אנשים יוכלו להיות מעורבים ולכן, אני חושב שהרבה מאוד פיראטים רואים את עצמם כפעילים ולא כפוליטיקאים", מסביר מרקוס ברנהוף, סגן יו"ר המפלגה. 

כוח פוליטי מרשים

הפרופסור כריסטוף בייבר, שכתב עליהם ספר, מוסיף: "קבוצת הפעילים הזו השיגה כוח פוליטי מרשים, הם השיגו מושבים בפרלמנטים של ארבע מדינות עם תשעה אחוזים מהקולות. כאשר כוח פוליטי חדש נכנס עכשיו לזירה, בדיוק בזמן כאשר האינטרנט מוכר בחברה כגורם פוליטי, כגורם כלכלי, כוח פוליטי, קל יותר לייסד תנועה במערכת המפלגתית ובגרמניה, מפלגת הפיראטים נהנית מהתהליך הזה".

התנועה הפיראטית יצאה לדרכה בשוודיה ב 2006 במטרה לשנות את חוקי זכויות היוצרים, להפיץ פטנטים ולהגן על פרטיות האזרחים. מהר מאוד המסר עבר לכל רחבי העולם, עכשיו יש 34 אלף פעילים ב-64 מדינות.

"לא יכולים לחזור לחיים נורמליים"

לדברי פרופסור בייבר, "כמעט כל מפלגה מנסה ללמוד מהמפלגה הפיראטית כיצד משתמשים בתקשורת שברשת ומתרגמים אותה לשיח הפנים מפלגתי כדי לבחור מועמד, כדי לייצר קמפיין און-ליין. הם באמת מתרכזים בסוגיות ועמדות חדשות בנושאי מדיניות".

בשנה הבאה הפירטים רוצים להשתתף בבחירות הכלליות, אז הם יחליטו האם ניתן לתרגם את התמיכה בהם לבימה הלאומית הראשית. "אני לא חושב שאנחנו יכולים לחזור לחייהם נורמליים בשנים הקרובות, אבל לגבי העתיד, נראה. איש לא חשב שנשב בפרלמנטים של ארבע מדינות ב-2012", מסכם סגן יו"ר המפלגה.