N12
פרסומת

דרמה באוקראינה: "הנשיא ניסה להימלט לרוסיה"

אחרי ההחלטה על הדחתו, טען יו"ר הפרלמנט כי נשיא אוקראינה ניסה לחצות את הגבול לרוסיה – אך נעצר. במקביל, ראשת הממשלה לשעבר טימושנקו שוחררה מהכלא והגיעה לכיכר העצמאות בקייב, בה מתאספים המונים

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
ניסה להימלט? ינוקוביץ'
צילום: ap
הקישור הועתק
ניסה להימלט? ינוקוביץ'
ניסה להימלט? ינוקוביץ' | צילום: ap

האם נשיא אוקראינה המודח ניסה להימלט מהמדינה? יו"ר הפרלמנט האוקראיני טוען כי הנשיא, ויקטור ינוקוביץ', ניסה לעשות את דרכו לרוסיה - אך מטוסו נעצר בדרך.

אחרי ההודעה על הדחתו של הנשיא בידי הפרלמנט, מנהיגת האופוזיציה וראשת הממשלה לשעבר שוחררה מהכלא בו שהתה במשך יותר משנתיים והגיעה אל כיכר העצמאות בעיר הבירה קייב.

המנהיגה האוקראינית ויריבתו של הנשיא ינוקוביץ', התקבלה עם שחרורה מחוץ לכלא בתרועות שמחה של תומכיה שחזרו וקראו בשמה. היום הודיע הפרלמנט כי הבחירות המוקדמות לנשיאות צפויות להתקיים ב-25 במאי.

זירת מלחמה. מפגינים בקייב
זירת מלחמה. מפגינים בקייב | צילום: רויטרס

בהופעה ראשונה, אחרי שעזב את בירת אוקראינה ויצא מזרחה, התייחס מוקדם יותר הנשיא למהומות במדינתו והכתיר אותן כ"הפיכה". בריאיון לטלוויזיה המקומית הדגיש ינוקוביץ' כי אין בכוונתו להתפטר מתפקידו.

בדבריו כינה הנשיא האוקראיני את המתפרעים "בנדיטים", וסיפר כי מפגינים הציתו את מכוניתו, בשעה שעשה את דרכו לנמל התעופה משם טס מקייב לעיר חרקוב.

נציגי הצבא וראשי ארבעת זרועות הביטחון באוקראינה, בהם גם ראש היחידה לטיפול בהפגנות, הופיעו היום בפני הפרלמנט והודיעו כי לא ייקחו כל חלק בעימותים עם אזרחי המדינה.

בזאת, ראשי הזרועות המייצגים את היחידות שהביאו למותם של למעלה ממאה מפגינים אוקראינים, מצטרפים גם לשר הפנים, שהצהיר מוקדם יותר על נאמנותו לאופוזיציה.