אפס סולבנות לתרבות מערבית (צילום: dailymail\Reuters)
מחריפים את הטון. קים ג'ונג און | צילום: dailymail\Reuters

הבית הלבן מחריף את הטון נגד קוריאה הצפונית, בתגובה להודעה על אשרור תכנית תקיפה צבאית נגד ארצות הברית. שר ההגנה הייגל מאיים כי מדינתו "תעשה הכל כדי לנטרל את האיומים", בעוד מזכיר המדינה קרי מכנה את ההכרזות של פיוניאנג כ"פרובוקטיים, פזיזים ומסוכנים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בהודעה מטעם הרמטכ"ל הצפון-קוריאני נאמר אמש: "אנחנו מיידעים באופן רשמי את הבית הלבן והפנטגון כי המדיניות העוינת הגוברת של ארצות הברית כלפי קוריאה הצפונית, והאיום הגרעיני הלא זהיר שלה, יימחצו בידי התקיפה הגרעינית המגוונת וחסרת הרחמים של הכוחות המזוינים בקוריאה הצפונית".

מוקדם יותר הכריזה ארצות הברית כי הגבירה את קצב פיתוח מערכת ההגנה מטילים, וכי בתוך שבועיים תוצב המערכת באי גואם - שנתיים לפני המועד המתוכנן של סיום הפיתוח. בפנטגון אמרו כי מדובר ב"אמצעי זהירות" כדי להתגונן מפני האיום הצפון קוריאני.

אפילו הייגל אמר. שר ההגנה (צילום: RTR)
"סכנה ברורה ומיידית", צ'אק הייגל | צילום: RTR

שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל אמר אתמול בתגובה לאיום החדש מכיוון פיוניאנג, כי "קוריאה הצפונית מהווה סכנה ברורה ומיידית לביטחון קוריאה הדרומית, יפן וארצות הברית. אנחנו נעשה כל שביכולתנו כדי לנטרל את האיומים באזור המדובר, ומקווים כי קים גו'נג און ימגר את הרטוריקה המסוכנת".

עם זאת, הייגל הבהיר כי פניה של ארצות הברית לשלום, אך רק בתנאי שקוריאה הצפונית תחליט להיות "חברה אחראית בקהילה הבינלאומית". גם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התייחס לנושא והבהיר כי הצעדים בהם נוקטת קוריאה הצפונית "הם פרובוקטיביים, פזיזים ומסוכנים", והוסיף: "ארצות הברית נחושה להגן על עצמה, ועל בנות בריתה".

מזכיר המדינה, ארכיון (צילום: AP)
"דברים פרובוקטיביים". ג'ון קרי | צילום: AP

גוברת המתיחות בין צפון לדרום קריאה

אתמול הודיעה קוריאה הצפונית כי תסגור את אזור התעשייה קי-סונג, המשותף לה ולקוריאה הדרומית. על פי הפרסום בסוכנות הידיעות AP, צפויה המדינה לחסום את האזור ולא לאפשר את כניסתם של עובדים-אזרחיה של קוראיה הדרומית.

סוכנות הידיעות דיווחה כי 450 עובדים דרום קוריאנים ששהו באזור התעשייה עוכבו בו על ידי השלטונות הצפון קוריאנים, אולם לאחר מספר שעות אפשרה פיונג יאנג לפועלים לשוב לארצם. במקביל, כניסתם של 480 פועלים נוספים שתכננו להיכנס לאזור שהוקם בשטחה של צפון קוריאה לפני כ-8 שנים נאסרה על ידי השלטונות.

סגירת אזור התעשייה הינה תסמין נוסף למתיחות הגוברת בין שתי המדינות. אמש דווח כי קוריאה הצפונית תשוב לפיתוח תכנית הגרעין שלה, לאחר שהתחייבה לסגת ממנה בתמורה להקלה בסנקציות שהוטלו עליה.