N12
פרסומת

חייל אמריקני שאיבד גפיו בעירק קיבל ידיים חדשות

ברנדון מרוקו, בן 26, נפגע קשות מפיצוץ מטען צד לפני כארבע שנים. מאז הוא לא איבד תקווה לשוב לתפקוד מלא - חלום שעומד להפוך למציאות: בניתוח ראשון מסוגו הושתלו בגופו זרועות של אדם מת, שאמורות להיקלט באופן סופי תוך שלוש שנים

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
ברנדון מרוקו והזרועות החדשות
ברנדון מרוקו והזרועות החדשות | צילום: AP

ברנדון מרוקו, חייל אמריקני לשעבר בן 26, איבד את שתי ידיו לפני כארבע שנים כשהרכב המשוריין שבו נסע בעירק עלה על מטען והתפוצץ. כעת הוא עשוי להתחיל חיים חדשים - בזכות הליך רפואי חסר תקדים: לראשונה אי פעם נערך בגופו ניתוח להשתלת הגפיים שאיבד.

הניתוח נערך בבית חולים במדינת מרילנד שבארצות הברית במשך לא פחות מ-13 שעות, על ידי שישה רופאים שהתנדבו למשימה. מרוקו אף זכה להשתלת מח עצם - שנועדה להקל על קליטת הזרועות בגופו באופן כזה שיידרש למינימום טיפול תרופתי נלווה.

במסיבת עיתונאים חגיגית שכינסו אחרי השלמת ההשתלה סיפרו הרפואים שמרוקו ייאלץ להמתין כשלוש שנים עד שהזרועות שקיבל מגופו של אדם מת יוכלו לתפקד באופן מלא. הם סיפרו כי קצב התחדשות העצבים האחראים על הפעלת הגפיים נאמד בכשני סנימטרים בחודש.

למרות פרק הזמן הארוך יחסית שיחלוף עד שיגיע לתפקוד מלא, סיפר מרוקו כי הזרועות החדשות כבר מרגישות חלק בלתי נפרד ממנו. "אף פעם לא באמת השלמתי עם העובדה שלעולם לא יהיו לי ידיים", הוא סיפר אחרי הניתוח. "ההרגשה נפלאה - כאילו חזרתי ארבע שנים אחורה".