הציד מתוחכם יותר והתוצאות חמורות יותר: אנשי שמורות בדרום אפריקה מתמודדים עם ציידי קרנפים מתוחכמים הרבה יותר בהשוואה לשנים קודמות. אם פעם הסתפקו בחנית וחבל, היום הם מגיעים בעזרת מסוקים, כשהם חמושים בסמי הרדמה חזקים מאוד ובמסור חשמלי. אחד מעובדי רשות הטבע מתאר את השוני שחל בעבודתם: "הגענו וגילינו שחתכו באלימות את ראשו של הקרנף, אבל כשחיפשנו סימנים לדרך שבה הם חדרו לשמורה, לא מצאנו שום דבר".

נקבת קרנף לבנה אחת בלבד שרדה את ההתקפה האחרונה שהייתה בשמורה. אפשר לראות על פניה את הברוטאליות עוצרת הנשימה שבהתקפות האלה. הציידים השתמשו במסור חשמלי כדי לחדור עמוק לגולגולתה, וקרעו מעליה את הקרניים. היא אמנם נותרה בחיים, אבל איבדה את היכולת להריח ולתקשר עם שאר החיות. אך חמור מכך, היא איבדה את אמצעי ההגנה היחיד שלה - הקרן.

ארגונים פרטיים ואנשי שמורות הטבע הידקו לאחרונה את האבטחה באזורי המחייה של הקרנפים, והקימו מערך סיורים חמושים נגד ציידי קרן הקרנף לאחר שבשנת 2007 הגיע מספר הקרנפים שנהרגו בציד לשיא של עשרים השנים האחרונות.

כוחו של השוק באסיה גדול מכוח שימור חיות הבר

המוצר הסופי בציד - קרן הקרנף - מגיעה למדפי התרופות המסורתיות באסיה, שם מאמינים שיש לה סגולות יוצאות דופן. על פי הרפואה הסינית, הקרן טובה לחיזוק העצמות ובמיוחד לריפוי אימפוטנציה בקרב גברים, עובדה שמקפיצה את שוויה בשוק.

פעילים למען בעלי החיים מאשימים את מדיניות הענקת הרישיונות המוגבלים לציידים שכירים, בטענה להגדלת הביקוש. "התעשייה הזו למעשה, מלבינה את תעשיית מכירת קרני הקרנפים. כשיש לך אישור לצוד קרנף, הדבר הבא שקורה הוא שקרן הקרנף נשכרת באופן לא חוקי, לכן עד שלא נעצור את הציד החוקי לא נצליח לעצור את הכאב הנוראי, ואת הסבל של הקרנפים האלה", אומרת מישל פיקובר שמקדישה את חייה להגנת חיות הבר באפריקה.

מאמצי השימור הצליחו לייצב את אוכלוסיית הקרנפים בדרום אפריקה בחמשת העשורים האחרונים, אבל המספרים עדיין נמוכים מאוד. הסחר והדרישה הגוברת בשווקים האסיאתים לקרן הקרנף עשויה לנצח במאבק הזה. נקבת הקרנף הלבן בינתיים שורדת אבל עתידה לא ברור. היא חיה בין האחרים, שגם אליהם המוות עשוי להגיע מהאוויר בכל רגע.

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק