N12
פרסומת

גם האפיפיור מתוודה על חטאיו

במהלך טקס בבזיליקת פטרוס הקדוש בוותיקן שברומא הפתיע האפיפיור פרנציסקוס את המאמינים כשכרע ברך מול כומר זוטר שישב בתא וידוי והתוודה על חטאיו במשך שלוש דקות, - כשהאירוע כולו מצולם. המאמינים יכולים רק לשער מה אמר מנהיג העולם הקתולי לכומר, שנישק את טבעתו ומחל לו. צפו

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

האפיפיור הכריזמטי פרנציסקוס כבר יצר לעצמו שם של כוכב בעולם הקתולי בעקבות הקפדתו, לפחות למראית עין, על הסתפקות במועט, אנושיות וגם שבירת מוסכמות. אתמול (שבת) הוא עשה זאת שוב בטקס וידוי המוני בבזיליקת פטרוס הקדוש ברומא.

פרנציסקוס, לבוש גלימה לבנה, צעד בכנסייה כשברקע שירה דתית של המתפללים. לפתע, מול המצלמות, כרע המנהיג הדתי יליד ארגנטינה ברך מול תא וידוי והתוודה בפני כומר זוטר על חטאיו.

האפיפיור נותר על הברכיים במשך כשלוש דקות, ואז הכומר המוודה תפס את ידיו, נישק את טבעת הכסף שלו, ומחל על חטאיו. לאחר מכן קם פרנציסקוס על רגליו והמשיך בטקס. למאמינים נותר רק לתהות: במה חטא מנהיג העולם הנוצרי-קתולי?