N12
פרסומת

אליפות העולם במשחקי מחשב

אם היו אומרים לכם שתשבו כל היום, תשחקו במחשב וגם תרוויחו הרבה כסף, הייתם מאמינים? בארה"ב יש ליגה של משחקי מחשב. התחום הפך להיות ספורט מקצועי שמושך אליו שחקנים מכל רחבי היבשת. "זה לא יאומן - אתה משחק במשחק וידאו ומקבל עבור זה כסף", אמר אחד השחקנים

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

מהמרתף של ההורים לליגה הגדולה, משחקי הווידאו הם כבר מזמן לא דרך להתחמק משיעורי הבית. מעכשיו תתרגלו: ענף משחקי המחשב הפך לספורט מקצועני.

מארגן הליגה למשחקי המחשב אמר לרשת פוקס: "שימו לב שיש להם אימון מדהים לחיזוק הקואורדינציה בין העין ליד. רבים מהם בכושר טוב בהרבה מהאדם הממוצע בארצות הברית, והם מתאמנים בספורט שלהם משהו כמו שמונה שעות ביום".

הקבוצות מגיעות אל הליגה מכל רחבי ארצות הברית. בכל קבוצה עשרה שחקנים שמתחרים בארבעה משחקים או מקצים שונים. גילאי השחקנים נע בין 18 ל-37 ואין הפרדה בין נשים לגברים.

ונסה אורטגה בת ה-20 הייתה הראשונה שגויסה לתוך הליגה החדשה. המשחק שלה הוא - למות או לחיות. "זה ממש סופר מרגש", אמרה אורטגה לפוקס. "אני מתפרנסת מלשחק במשחקי וידאו. ההרגשה היא כאילו שאת בת 10. אני לא רוצה לשחק נינטנדו כל היום. אבל שמשלמים לך כדי להיות טוב במשהו, זה טוב".

והכסף בכלל לא רע. השחקנים מרוויחים 30 אלף דולר לעונה, ויש אפשרות לזכות בעוד מאה אלף דולר מבונוסים במהלך הליגה ."זה ממש לא יאומן שאתה משחק במשחק וידאו ומקבל עבור זה כסף", אומר ג'ון מפילדלפיה. "בכל פעם שאני חושב על זה זה מטריף אותי. זה לא יאומן, זה שיגעון". הוא מקווה שיום יבוא וישחק עם ג'וייסטיק גם באולימפיאדה.