בדרך לחילופי שלטון בצפון קוריאה: לאחר 30 שנה, אישרה מפלגת השלטון לנשיא קים ג'ונג איל בן ה-68 להוציא לדרך את העברת הסמכויות לבנו הצעיר - קים ג'ונג און.

קידומו של הבן הצעיר לדרגת גנרל 4 כוכבים היא צעד שמנבא את עתיד ההנהגה בצפון קוריאה - במידה וההתפתחויות יתבצעו על פי תכנית המפלגה השלטת. גם המנהיג הנוכחי, קים ג'ונג איל, התמנה לגנרל בשנת 1980, אז הוא החל במעין תפקיד חפיפה לקראת תפיסת השלטון. כך גם היום: כדי שגם העם יתחיל להכיר את פניו של המנהיג הבא, מספר פסלים בדמותו החלו לצוץ בבירה, ופרח מיוחד כבר נקרא על שמו.

התקשורת הצפון קוריאנית דיווחה כי האב נבחר מחדש לתפקיד המנהיג , זאת למרות בריאותו הרופפת. מעצמות העולם ובראשן המעצמות סין, יפן וכמובן השכנה והשותפה לחצי האי - דרום קוריאה - עוקבות אחר תהליך העברת השלטון בצפון קוריאה, במיוחד בעקבות יכולותיה הגרעיניות של פיונג יאנג, היחסים המתוחים מול הדרום קוריאנים וכן יחסי המדינה עם ארגוני טרור וממשלים קיצוניים כמו חיזבאללה ואירן.

"קים ג'ונג איל ינצנץ לאורך ההסטוריה של המדינה"

קים ג'ונג איל. "ינצנץ בהיסטוריה" (צילום: חדשות 2)
קים ג'ונג איל. "ינצנץ בהיסטוריה" | צילום: חדשות 2

קים ג'ונג און הוא בנו השלישי והצעיר של המנהיג הנוכחי, שירש את התפקיד מאביו בשנת 1994. כבר זמן רב מעריכים שהוא יהיה האיש שיירש את הנהגת המדינה מידי אביו, בנו של מייסד צפון קוריאה קים איל סונג, ובכך יהפוך לדור השלישי המחזיק בשלטון במדינה הקיצונית.

עד היום התקשורת הצפון קוריאנית לא הזכירה את שמו של קים ג'ונג און, אולם היום הצפון קוריאנים מדווחים כי הבן הצעיר בן ה-27 שהתחנך בשוויץ קודם למעמד גנרל - זאת למרות שלא עבר קורס קצינים, ואפילו לא קורס מכ"ים.

על פי ההערכות בדרום קוריאה, ועידת המפלגה הקומוניסטית התכנסה בעקבות מצב בריאותו של המנהיג, הוא לקה בשבץ מוחי ב-2008 והועבר לטיפול בבייג'ין. אם יש משהו שמאמת את ההערכות הללו, מדובר בדיווח בטלוויזיה בפיונג-יאנג שהסתיים בדברי שבח למנהיג הנוכחי: "הוא ינצנץ לאורך ההיסטוריה של המדינה שתימשך לנצח".