ג'וליה קית' מפורטלנד שבארה"ב בסך הכל קנתה קופסת קישוטים לקראת החג - אבל אז גילתה להפתעתה בקופסה מכתב מוסתר מעובד כפייה בסין, שם הוא מפרט את תנאיו הקשים במחנה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הוא היה מוסתר היטב. כשפתחתי את החבילה, המכתב פשוט החליק לי לידיים. הוא היה עטוף בנייר צלופן", סיפרה לאחר האירוע הלא-שגרתי. בכתב יד רהוט ועדין ובאנגלית בסיסית נכתב: "אדוני, אם אתה קונה את המוצר הזה, אנא שלח את המכתב הזה לארגון הבינלאומי למען זכויות האדם". המכתב מגולל את הכפייה הקשה שעוברים הסינים יום-יום: "המוצר הוא פרי עמלם של העובדים במחנה עבודת הכפייה משנג'יה בחבל שין יאנג שבסין. האנשים שעובדים כאן, חייבים לעבוד 15 שעות ביום, בכל יום, כולל סופי שבוע וחגים. אם לא יעבדו, הם יסבלו עינויים, מכות והשפלות".

ג'וליה העלתה את המכתב לפייסבוק בתקווה לקבל עצה חכמה מחבריה, שאולי ימליצו לה מה לעשות עם המכתב. במקביל, היא מסרה את החבילה ואת המכתב, לרשויות שעל פי הדיווחים בארצות הברית, חוקרים את הפרשה ושואלים היום, האם סין משתמשת בעבודות כפייה ב"מחנות עבודה לחינוך מחדש" כדי ליצור מוצרים זולים לייצוא?

לפחות 190 אלף בני אדם מוחזקים במחנות החינוך מחדש

באו"ם ובמכס האמריקני לא יודעים עדיין להגיד אם המכתב אמיתי, אבל הם כן יכולים להגיד שלפחות 190 אלף בני אדם מוחזקים במחנות עבודות הכפייה, אליהם הם נשלחים בלי שום משפט. רשת הטלויזיה NTDTV טוענת שרבים מהאסירים, הם פעילי תנועת פאלונג גונג. הרעיון במחנות עבודות הכפייה הוא להעביד את האנשים ולחנך אותם מחדש בעזרת עבודת כפיים במחנה סגור. "היום כבר מופעל לחץ על הממשל בבייג'ינג לשנות את המצב ולסגור את מחנות העבודה", הדגיש כתב ה-CNN בסין ג'יימי פון קרוז.

בסין לא הגיבו לפרסומים, אבל גורמים בכירים אישרו באזני עורכי ה-CNN שזה לא הגיוני שהמכתב הגיע ממחנה עבודה, מפני שהמחנות האלה פועלים רק לצרכים סינים פנימיים. בארצות הברית ובמדינות מערביות רבות יש חוקים שאוסרים ייבוא של מוצרים מתעשיית עבודות הכפייה, וייתכן שהמכתב הזה יגרום לכמה חוקרים להתמודד עם מידת השקיפות של התעשייה הסינית.