N12
פרסומת

מהדי נמוש, החשוד בפיגוע בבריסל, יוסגר לבלגיה

בית משפט בצרפת אישר את צו המעצר האירופי לנמוש, הצרפתי-אלג'יראי החשוד בהרג ארבעה במוזיאון היהודי בבריסל, בהם בני זוג ישראלים. האיחוד האירופי ערך אמש טקס לזכר ההרוגים: "הפיגוע היא עדות נוספת להרמת הראש של האנטישמיות "

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
מהדי נמוש לאחר מעצרו
צילום: France2, חדשות
הקישור הועתק
מהדי נמוש לאחר מעצרו
החשוד, מהדי נמוש | צילום: France2, חדשות

צו הסגרה לחשוד בפיגוע במוזיאון היהודי בבריסל: בית משפט צרפתי הורה היום (ה') להעביר לבלגיה את מהדי נמוש, החשוד בביצוע הפיגוע לפני כחודש, בו נהרגו ארבעה בני אדם – בהם זוג הישראלים מרים ועמנואל ריוה.

בית המשפט בוורסאי נעתר לצו המעצר האירופי וקבע כי נמוש הצרפתי-אלג'יראי צריך להיות מוסגר לרשויות בבלגיה שיחקרו האם הוא ביצע "רצח עם הקשר טרוריסטי". על פי הדיווח בצרפת, נמוש לא הפגין כל רגש בעת הקראת הפסיקה בעניינו.

המחבל ביום הפיגוע בבריסל
תיעוד מצלמות האבטחה

נמוש נעצר שישה ימים לאחר המתקפה בעיר מרסיי, אליה הגיע באוטובוס מבריסל. לאחר שנעצר בביקורת שגרתית, נמצאו בכליו רובה קלשניקוב ואקדח מסוג "רבולבר" – כלי נשק התואמים לאלו ששימשו לביצוע הרצח – כמו גם מצלמה ניידת.

בתחילה, החשוד לא הביע התנגדות להעברתו לבלגיה – בתנאי שלא יוסגר למדינה שלישית. לאחר מכן החליט לעתור נגד ההסגרה ולדרוש להישאר בצרפת.

הטקס לזכר ההרוגים
הטקס לזכר ההרוגים
פרסומת

טקס זיכרון להרוגים בבלגיה

הפרלמנט האירופי ציין אמש 30 להירצחם של קורבנות הפיגוע: בני הזוג הישראלים מרים ועמנואל ריוה, האזרח הבלגי אלכסנדר סטרנס והאזרחית הצרפתית דומיניק סבריאר. בטקס השתתפו שרים מממשלת בלגיה, עשרות שגרירים לאיחוד האירופי, נשיא הקהילות המוסלמיות באירופה ומנכ"ל הארגונים היהודיים באירופה.

הנשיא המכהן של הפרלמנט האירופי גיאני פיטלה ציין כי "הרצח המתועב לא פגע רק בארבעת הנרצחים אלא בכל הערכים האירופים, ולצערנו הפיגוע היא עדות נוספת להרמת הראש של האנטישמיות ועלינו להלחם בכך עד חורמה".

מנכ"ל איגוד האירגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין, הוסיף: "אנו מצווים לזכור ולא לשכוח את הקורבנות, ואת הרצח המתועב ואת הלקח המתבקש ממנו. רק צעדים של ממש יוכלו לשנות את המגמה ולהפחית את תופעות האנטישמיות". עוד הוסיף הרב: "40% מהיהודים באירופה מסתירים את יהדותם לנוכח התגברות האנטשימיות ביבשת".