בעוד ההפגנות נגד זיכויו של השוטר שירה למוות בנער אפרו-אמריקני בארה"ב נמשכות, נחשפה אחת המושבעות, שהיתה שותפה להחלטה, בראיון לרשת CNN ופרצה בבכי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני רוצה שאנשים ידעו שהשקענו את כל כולנו כדי להגיע להכרעה הזו", אמרה המושבעת בראיון לשדר אנדרסון קופר. "לא באנו לשם ואמרנו: 'אנחנו פשוט נחליט אם הוא אשם או לא אשם'. חשבנו על זה במשך שעות ובכינו בגלל זה לאחר מכן".

ששת המושבעות במשפטו של ג'ורג' צימרמן, מתנדב במשטרה בעיר סנפורד בפלורידה, היו חלוקות בהחלטתן. שלוש מתוכן היו בעד זיכוי, אחת היתה בעד הרשעה ברצח מדרגה שנייה, ואילו שתי מושבעות אחרות תמכו בהרשעה בעבירת הריגה.

ג'ורג' צימרמן (מימין) (צילום: AP)
משפט צימרמן, ארכיון | צילום: AP

"הוא היה צריך להישאר ברכב באותו הלילה"

"כשעברנו על הראיות חשנו כי צימרמן באמת חשש לחייו כשלחץ על ההדק", הסבירה המושבעת שלא נחשפה בשמה, מחשש לחייה, וזכתה לכינוי "B-37". לדבריה, מדובר בשוטר עם לב, אבל "הוא הרחיק לכת ולא השתמש בשיקול דעת ראוי".

המושבעת אינה סבורה כי הירי בוצע מתוך מניע גזעני ומאמינה כי צימרמן היה פועל באותו האופן, גם אם היה מדובר באדם מכל גזע אחר. היא אמרה כי למתנדב במשמר האזרחי היתה זכות לשאת את נשקו, אבל הוא היה צריך להישאר ברכבו באותו הלילה ולא לצאת החוצה ולעקוב אחרי הנער האפרו-אמריקני טרייוון מרטין. "אני מאמינה שצימרמן היה די עקבי וסיפר את האמת באופן בסיסי".

"היה קשה לחשוב שמישהו איבד את חייו ולא ניתן לעשות עוד דבר", הסבירה בכל זאת את החלטתה. "זו טרגדיה שזה מה שקרה".

צימרמן טען: פעלתי מתוך הגנה עצמית

בחודש פברואר 2012 ירה ג'ורג' צימרמן, מתנדב במשמר האזרחי, במרטין בן ה-17, שלא היה חמוש. צימרמן טען שפעל מתוך הגנה עצמית ומתוך חשש שמרטין יפעל בצורה אלימה או פושעת. מרטין לבש באותה עת קפוצ'ון אשר כיסה את רוב ראשו, ומותו עורר דיון בנושא החשש הסטריאוטיפי מאלימותם של גברים אפרו-אמריקנים.

אם צימרמן היה מורשע, ייתכן שהיה מרצה עונש מאסר של 30 שנה ואולי אף מאסר עולם. המשפט זכה לכותרות רבות, ואף הוגדר "משפט המאה" בשל ההשלכות האתניות והגזעיות שהוא טומן בחובו.