לצד מניין המתים לאחר רעידת האדמה בטורקיה, שממשיך לעלות, ישנם גם ניסים: נער בן 13 חולץ בחיים מבניין שקרס בעיר ארצ'יס - 108 שעות אחר הרעש הקטלני במזרח המדינה.

מניין המתים לאחר רעידת האדמה עלה הבוקר ל-570, כך עדכנו הרשויות הטורקיות. כ-2,300 בני אדם נפצעו ברעש העז ביותר שפגע בטורקיה ידועת הרעידות, בעשור האחרון.

מנהל האסונות והחירום בטורקיה מסר כי 185 חולצו בחיים מבניינים שקרסו ברעידת האדמה. החיפושים אחר ניצולים ממשיכים בכמה אתרים, אך ברוב המקומות הפסיקו המחלצים את עבודתם.

אתמול הוצאו מבין ההריסות גופתם של אם ותינוקה.

הסיוע הישראלי בדמות קרוואנים, שמיכות ומעילי פליז הגיע שלשום לטורקיה. בשל היחסים המורכבים בין שתי המדינות הוא זכה לתשומת לב תקשורתית רבה. למרות התקוות הרבות בישראל שהמהלך יוכל להביא לפתיחת דף חדש ביחסים עם טורקיה, הבהיר שר החוץ באנקרה, אחמט דבוטאולו, כי הושטת היד ההומניטרית של ירושלים לא תסייע להפשרת היחסים הצוננים עם ארצו.

בינתיים, בעוד שאזור האסון במזרח טורקיה ריק מצוותי סיוע ישראלים, פועלים שם אנשי ארגון ה-IHH המקומי - שהיה אחראי להובלת ה"מרמרה" לעזה ולתקרית עם לוחמי השייטת על סיפון הספינה. הם, לפחות, היו מוכנים לוותר על הסיוע מירושלים. "איני סבור שכוונותיה של ישראל הומאניות", אמר מוראט קוואקדאן, סגן נשיא IHH. הוא הסביר זאת בכך ש"היא עדיין לא קיבלה על עצמה את האחריות למותם של תשעת האזרחים שלנו".

לא רק הפעילים התבטאו באותה הרוח, וגם אורחאן גוטצ'מן, אחד מניצולי רעש האדמה, אמר כי "איננו מעוניינים בעזרה שלהם (של ישראל). טורקיה חזקה מספיק כדי להסתדר גם בלעדיה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק