32177
העדיפה לא להתאבד עם אחיותיה לנשק | צילום:

צבא סרי לנקה מתחייב לרדוף את המורדים הטאמיליים בכל מקום. התקשורת הבריטית מפרסמת היום עדויות של שתי לוחמות גרילה שבחרו, בניגוד להוראות מפקדי ארגון הגרילה, שלא להרוג את עצמן תוך כדי פגיעה בכוחות הצבא.

כשארולמת'י וחברותיה מארגון המורדים הטאמיליים הבינו שהן מוקפות, זה היה כבר מאוחר מדי. כוחות הצבא של סרי לנקה הסתערו על הבונקר בו היא התחבאה עם חברותיה. היא שמעה את החיילים מתקרבים וראתה את הבנות סביבה שולפות את רימוני היד ומשחילות את האצבע דרך הנצרה. "הן מאומנות לפוצץ את עצמן לחתיכות ולא ליפול בשבי", היא ספרה אחרי חודשים.

ארולמת'י כבר איבדה עניין במלחמה הממושכת של הנמרים. היא לא מוכנה למות בעד מטרה לא מושגת. במהלך חודשי הלחימה הארוכים, היא איבדה את האמונה בצדקת הדרך של הנמרים הטמיליים.

כשהניצרות נשלפו מהרימונים בידיהן של 75 חברותיה, היא מיהרה, החליקה דרך מחסן אספקת חירום וברחה בריצת אמוק. פחד המוות ליווה והריץ אותה הרחק מהזירה שהתמלאה בחלקי גופות חברותיה.

האזור "ללא לחימה" הפך לאזור הקרבות המרים ביותר

היום, אחרי שנאלצה להסגיר את עצמה, היא מספרת שלוחמי הנמרים הטאמיליים הולכים ונעלמים. כוחות הצבא של סרי לנקה עורך מתחילת השנה מבצע רחב היקף למחיקת הארגון. שארית המורדים מתחבאים ברצועה דקה של 20 קילומטרים רבועים, איזור שמוגדר כ"אזור ללא לחימה", אבל למרבית האירוניה, האזור הזה הפך למוקד הקרבות.

הממשלה הובילה את האזרחים למחנה, בתקווה להפריד אותם משדות הקרב. במקביל פורסמו ידיעות על כך ש-500 מורדים נתפסו וחוסלו באותו האזור ה"נקי מלחימה" .

הממשלה טוענת שהמורדים משתמשים באזרחים כמגן אנושי. גם בדיווחים של פעילי או"ם נכתב שחלק מהמורדים מחזיקים באזרחים כבני ערובה,שמסתכנים במוות אם ינסו לברוח. אחד מעובדי האו"ם תיאר בשבוע שעבר הוצאה להורג אכזרית של ילד בן חמש שניסה לברוח.

32165
הפגנה של המורדים הטאמיליים | צילום:

הממשלה סייעה להבריח יותר מ-600 אזרחים מאזור הקרבות בסוף השבוע האחרון. רופאים שעובדים בקו העימות מדווחים שהפגזות מתותחי וממטוסי הצבא של סרי לנקה גורמים למותם של 50 אזרחים - בכל יום.

תוקפים בידיים חשופות

בצבא משדרים אופטימיות ואומרים שבשבועות הקרובים הם יביאו ללכידתם של מנהיגי הארגון. דובר הצבא דווקא החמיא ללוחמים הטאמיליים ואמר שלמרות שאין לכוחות המורדים תחמושת או אספקה, הם נלחמים עד טיפת דמם האחרונה, גם אם הם נאלצים להתקיף בידיים חשופות.

אבל עכשיו, כשרוב הלוחמים נהרגו, ההנהגה של הנמרים נעלמה או ירדה למחתרת. לוחמים רבים מעדיפים להסגיר את עצמם לשלטונות. ארולמת'י מספרת היום שהיא נשלחה על ידי משרד הפנים למחנה מעצר שהוגדר כ"מרכז שיקום". המבנה מוסתר בלב הג'ונגלים, במרחק של עשרות קילומטרים מהבירה קולומבו.

היא ועוד 22 לוחמות לשעבר נכלאו מאחורי גדר חשמלית, שם נגבו מהם עדויות על ימיהן בשדה הקרב, בשורות ארגון הגרילה. במחנה היא סיפרה לרשויות על הרימון היחיד שקבוצות של לוחמות משורות הנמרים הטאמיליים, או הנמרות הטאמיליות, משאירות כדי להרוג את עצמן יחד עם כוחות הצבא. הנשים נשארות במחנה למשך שנה, שנה שמיועדת למה שמכנים בקולומבו "שיקום פסיכולוגי-סוציאלי".

בת ה-19 עברה אימונים מפרכים 

ארולמת'י הייתה בת 19 שהיא הצטרפה לשורות המורדים ב-2003. בשמלה ארוכה סגולה וחולצה סגולה היא נראית דקיקה מכדי להיות לוחמת גרילה. "התנדבתי למורדים אחרי שראיתי מעשים אכזריים שהממשל עשה לאזרחים", היא מספרת .

היא עברה את כל האימונים הדרושים ללוחם נמרים טאמיליים והחלה לקחת חלק בלחימה. כשכוחות הצבא גילו את הבונקר בו התחבאה, היא כבר תכננה את הפרישה מהארגון. "הם תפסו אותנו לא עירניים, נרדמנו. כוחות הצבא היו במרחק של עשרה מטרים מאיתנו כשראינו אותם לראשונה".

"הם התחילו להיכנס לבונקר, לא היה לנו דבר לעשות נגדם", היא מספרת. "75 לוחמות שלפו את הרימונים וביצעו התאבדות, חלקי הגופות התעופפו לכל מקום. לעולם אני לא אשכח את הסצנה הזו. שתיים מאיתנו ברחו, ברחו הרחק מהמלחמה חסרת הטעם הזו".