מיליארד ו-300 מיליון סינים שנשאו עיניהם לירח נושמים לרווחה: הגשושית הסינית הראשונה על הירח, שהביאה למדינה הקומוניסטית גאווה רבה - שבה לשדר. אמש דווח כי היא חדלה מלשדר, אך כעת נראה כי היה מדובר בתקלה טכנית זמנית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היא שבה לחיים!", ציטט מנהל סוכנות הידיעות הסינית את פיי זהויו, דובר תכנית החלל הסינית שכתב את הדברים בהתרגשות ברשת החברתית הסינית וייבו, המקבילה הסינית לטוויטר.

מוקדם יותר דווח שחודשיים לאחר ששוגרה לירח, הגשושית הפסיקה לעבוד. "מותה" של הגשושית אירע על פני השטח של הירח. לפני כחודשיים וחצי שיגרה סין לראשונה בתולדותיה את הגשושית לירח. זו חללית מחקר לא מאוישת, בעלת שישה גלגלים, ששוגרה לשם איסוף מידע לגבי התנאים השוררים על הכוכב המרוחק.

הגשושית, שנקראת "ג'ייד ראביט" ושוקלת 120 ק"ג, שוגרה אל מעבר לאטמוספירה מאתר השיגור בשיצאנג בדרום סין, ונחתה על הירח לאחר כשבועיים של טיסה. "אנו מעוניינים להפוך את סין למעצמת חלל", אמר הנשיא הסיני שי ג'ינפינג לאחר השיגור, שהועבר בשידור ישיר בטלוויזיה הממלכתית.

הנחתת הגשושית הצליחה, ובכך הפכה סין למדינה השלישית - אחרי ברית המועצות וארצות הברית - שהצליחה להנחית גוף זר על אדמת הירח. שאיפתם הגדולה של הסינים היא לשגר בשנת 2020 תחנת חלל מאוישת לחלל.