העולם הנוצרי חוגג את הפסחא: בקריית הוותיקן ייערכו היום האירועים המרכזיים של החג הנוצרי המציין את קימתו לתחייה של ישו. האפיפיור החדש פרנציסקוס יציין את החג בפעם הראשונה על הכס הקדוש במיסה מיוחדת בהשתתפות אלפי מאמינים. בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור חי את האירועים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חג הפסחא מצוין גם בכנסיית הקבר בירושלים, שם צליינים נוצרים מכל רחבי העולם חוגגים את תחייתו של ישו ביום השלישי לאחר צליבתו. הפטריארך הלטיני פואד טוואל, הנציג הבכיר ביותר הקתולי בארץ הקודש, יוביל את תפילת הבוקר בכנסיית הקבר הקדוש שברובע הנוצרי של העיר העתיקה, הנחשבת לאחת הכנסיות החשובות והקדושות ביותר בעולם. על פי מסורות נוצריות רבות, הכנסייה אף נחשבת למקום צליבתו, קבורתו ותחייתו של ישו.

חג הפסחא הוא חג נוצרי המציין את תחייתו של ישו. על פי האמונה הנוצרית, ישו קם לתחייה שלושה ימים לאחר שנצלב ונקבר בירושלים לפני יותר מ-2000 שנה. החג, שנחגג בעבר בסמוך לחג הפסח היהודי והופרד ממנו במאה ה-4 לספירה, נקבע ליום ראשון שאחרי הירח המלא של חודש האביב. לפיכך, חג הפסחא נחגג תמיד ביום ראשון שבין ה-22 במרס ל-25 באפריל.

פנים כנסיית הקבר (צילום: רויטרס)
תפילה בכנסיית הקבר בירושלים | צילום: רויטרס

ביצים מקושטות בצבעים, על שום מה?

לחג, שמצוין במשך יום אחד, קודמת תקופה ארוכה של הכנה. שישה שבועות לפני הפסחא מצוין "יום רביעי של האפר", בו מתחילה תקופה של 40 ימים לזכר הצום אותו צם ישו במדבר. התקופה מתאפיינת בתפילות רבות של חזרה בתשובה לקראת היום החשוב ביותר - יום הפסחא עצמו.

התקופה כולה מסתיימת ב"יום שישי הטוב", יום שישי שלפני יום ראשון של הפסחא. "יום חמישי הקדוש" של אותו שבוע מציין את "הסעודה האחרונה" - זו המזוהה עם ארוחת ליל הסדר של חג הפסח. למעשה, הייתה זו הסעודה האחרונה לפני הצליבה, שהתקיימה ביום שישי. ביום ראשון לאחר מכן, קם ישו לתחייה וביום זה מציינים הנוצרים את חג הפסחא.

על פי מסורת שאף קדמה לנצרות, החג המצוין באביב מזוהה עם דמות הארנב. זאת עקב כך שהארנב מסמל פוריות, כמו גם הביצים המצוירות והמקושטות בצבעים האופייניות כל כך לחג.