N12
פרסומת

חרדים בלבוש חסידי הוכו בניו יורק

ביום שישי בערב בעת שקבוצת חרדים עמדה בשכונת ווילאמסבורג בניו יורק ניגש אליהם עובר אורח, הכה אחד מהם בפניו ונמלט. הקורבן, גבר בן 32 נפצע באורח קל. המשטרה פתחה בחקירה

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

ביום שישי בשעות הערב עמדה קבוצת חרדים בווילאסבורג שבניו יורק כשלפתע ניגש אליהם עובר אורח, הכה בפניו של אחד החרדים ונמלט מהמקום. קורבן התקיפה, גבר בן 32, פונה לבית החולים כשהוא במצב קל. המשטרה המקומית פתחה בחקירה ובניסיונות לאתר את החשוד, עם זאת האירוע טרם נחקר כאירוע שנאה ולא נקבע עדיין אם הרקע הוא אנטישמי.

לפני כחודש וחצי הוכה חרדי אמריקני בן 62 באמצע הרחוב בשכונת ברוקלין בניו יורק. בתיעוד האירוע ניתן לראות האדם תוקף את האיש, שהיה בדרכו לבית הכנסת, ומכה אותו בפניו. הקורבן פונה לבית החולים עם חבלות בפניו. משטרת ניו יורק הגיעה למקום ועצרה את החשוד.

בשבוע שעבר התפרסם סקר מקיף שערכה רשת CNN על האנטישמיות באירופה שחשף תמונת מצב מדאיגה. לפי הסקר, שנערך על ידי חברת הסקרים ComRes בהשתתפות אלפי בני אדם, 1 מתוך 5 אירופאים הצדיק אנטישמיות על ידי ההתנהגות של היהודים, 10% הסבירו שיש להם "דעות שליליות על יהודים" ויותר מ-25% מהנשאלים מאמינים שליהודים יש השפעה רבה מדי על עולם העסקים".