N12
פרסומת

145 נתבים נתקעו על החוף - ומתו

145 נתבים, יונקים המשתייכים למשפחת הדולפינים, נמצאו ברצועת חוף בניו זילנד. חלקם כבר היו מתים ואחרים הומתו ע"י הרשויות בשל מצבם הקשה. "זה אירוע קשה, מנסים להבין את הסיבה", אמר מנהל במחלקה לשימור

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

מטייל שהסתובב בחוף בניו זילנד בשבת האחרונה נדהם לגלות עשרות נתבים ימיים, יונקים המשתייכים למשפחת הדולפינים, שרועים מתים על החוף. לאורך כשני קילומטרים שכבו היונקים במצוקה, 75 מהם כבר היו מתים ומומחים שהגיעו למקום הרדימו את 70 נוספים משום שהיו במצב קשה ורחוקים מהחוף.

"זה אירוע עצוב", אמר רן לפנס, מנהל במחלקה לשימור באזור. "זה מסוג הדברים שאתה לא רוצה לראות, אתה מקווה להבין את הסיבה כדי שתוכל להתערב". לדבריו מצבם של הנתבים מעיד כי הם ככל הנראה שכבו על החוף לפחות יום אחד לפני שנמצאו. בשל העובדה כי רק 375 בני אדם חיים באוזר והנתבים נמצאו במרחק של כ-35 קילומטר מהעיירה הראשית, זה בהחלט נשמע הגיוני.

"זה אירוע עצוב"
"זה אירוע עצוב" | צילום: skynews, חדשות

לפנס הוסיף שהגופות יישארו על רצועת החוף ו"הטבע כבר יעשה את שלו". התופעה העצובה נפוצה בניו זילנד באביב ובקיץ ויכולה להיגרם מכמה סיבות. בין היתר היונקים עלולים להיפלט אל החוף כתוצאה מניווט לא נכון, ממחלות או בעת בריחה מטורפים.