בחודש נובמבר 2016 הכריז הנשיא האמריקני דונלד טראמפ על בחירתו בניקי היילי לשגרירת ארה"ב באו"ם, מינויה אושר ב-24 בינואר 2017 ולמחרת היא הושבעה לתפקיד על ידי סגן הנשיא מייק פנס. היילי, שהודיעה אתמול (שלישי) על התפטרותה, היא פרו-ישראלית בדעותיה וכבר מהרגע הראשון בתפקידה באו"ם עמדה לצד ישראל ונאבקה במה שהיא האשימה כהטייה בוטה נגד ישראל בארגון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

בחודש מרס 2017, נאמה בכנס נגד ה-BDS באולם העצרת הכללית. "יש לכם חברים באו"ם שיילחמו למענכם, תדעו שארה"ב שומרת על גבה של ישראל", אמרה וזכתה לתשואות מהקהל במקום.

באותו החודש אמרה היילי במהלך ראיון כי היא מאמינה שהכותל המערבי הוא חלק בלתי נפרד מישראל, זאת למרות חילוקי הדעות בנושא בממשל האמריקני. בנוסף, היא הביע את תמיכתה בהעברת השגרירות לירושלים ואמרה: "זו בירת ישראל, הממשלה נמצאת שם".

מספר חודשים לאחר מכן, נאמה במועצת זכויות האדם של האו"ם, הידועה בפעילותו נגד ישראל. "המועצה חייבת להפסיק את המדיניות האנטי ישראלית", אמרה היילי שציינה כי ארה"ב בוחנת המשך השתתפותה בגוף הבינ"ל. ואכן כשנה לאחר מכן, בהודעה רשמית לתקשורת עם מזכיר המדינה מייק פומפאו הם הודיעו על פרישת ארה"ב מהמועצה. השניים הגדירו את מועצת זכויות האדם כ"גוף צבוע שמשרת את עצמו".

בחודש יוני 2017, ביקרה היילי בישראל נפגשה עם ראש הממשלה נתניהו, עם הנשיא ריבלין, סיירה בכותל ובמנהרת טרור שאותרה לפני מבצע צוק איתן בעוטף עזה. "האו"ם נהג בבריונות כלפי ישראל, אי אפשר לשבת שם ומכל המדינות, לסמן דווקא את ישראל, הטון השתנה", אמרה היילי לנתניהו בפגישתם. "שמחים לראות את פירות המאמצים שלך" , הודה לה רה"מ.

בחודש מאי האחרון דנה מועצת הביטחון בירי מעזה לישראל. ההצעה האמריקנית לגנות את הירי נדחתה וניקי היילי תקפה בחריפות. "הירי מוכיח שחמאס רוצה להשמיד את ישראל - מי מכם היה מסכים ל-70 טילים על ארצו? איפה הזעזוע?".

היילי וטראמפ (ארכיון) (צילום: AP, חדשות)
היילי וטראמפ היום | צילום: AP, חדשות

לאחר מספר ימים, גם כן בעקבות העימותים האלימים בגבול רצועת עזה הובילה כווית הצעת גינוי לישראל במועצת הביטחון של האו"ם. ההצעה נפלה לאחר שארה"ב הטילה עליה וטו והנציגה האמריקנית היילי התרעמה על חד צדדיותה של ההצעה והעובדה שחמאס אינה מוזכרת כלל בה. "ארגון הטרור חמאס אחראי לתנאי המחייה הנוראיים בעזה", האשימה.

בחודש שעבר, יממה לאחר נאומו של נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם, נפגשה עמו היילי בניו יורק. במהלך פגישתם הבהירה לנתניהו כי מבחינת וושינגטון אבו מאזן נושא באחריות למצבם של הפלסטינים. "עבאס לא עוזר לפלסטינים בכלל, ישראל לא אשמה. הם יצטרכו לבוא לשולחן".

ידידה איתנה של ישראל. היילי ונתניהו (צילום: בי אוחיון, לע''מ, חדשות)
ידידה איתנה של ישראל. היילי ונתניהו | צילום: בי אוחיון, לע''מ, חדשות

הנשיא טראמפ וניקי היילי הודיעו בשלישי על פרישתה במסיבת עיתונאים משותפת בבית הלבן. טראמפ חשף כי היילי ביקשה לסיים את תפקידה בסוף השנה כבר לפני שישה חודשים. "מקווה שהיא תחזור בתפקיד אחר, אמר. "היא עשתה עבודה מעולה". היילי אמרה: "לא ארוץ ב-2020, אמשיך לעבוד למען הנשיא". סיבת התפטרותה לא נמסרה.

"מדינות אחרות אולי לא אהבו את מה שעשינו באו"ם, אבל הן מכבדות אותנו", אמרה. בהתייחס לעתידה, הבהירה היילי כי היא לא מתכוונת לרוץ בבחירות לנשיאות ב-2020. "אמשיך לעבוד למען טראמפ בחוץ", מסרה היילי. היילי התייחסה גם לפעילותה למען ישראל באו"ם: "הצלחנו לטפל בהטייה האנטי-ישראלית. השגרירות הועברה והראינו לעולם שאנחנו יכולים לשים את השגרירות איפה שנרצה".