מוזיאון התנ"ך בוושינגטון (צילום: רויטרס, חדשות)
מוזיאון התנ"ך בוושינגטון | צילום: רויטרס, חדשות

מוזיאון התנ"ך בוושינגטון בירת ארה"ב, שנחנך לפני שנה בלבד בעלות של כ-500 מיליון דולרים, נאלץ להסיר 5 מתוך 16 קטעי המגילות שהוצגו כחלקים ממגילות יום המלח - זאת לאחר שחוקרים גרמניים גילו שמדובר בזיוף.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

שאלת המקוריות של המגילות עלתה כבר חודש לפני הפתיחה הגדולה של המוזיאון, עת פרסם חוקר התנ"ך קיפ דיוויס, מאמר שבו טען כי לפחות 6 מהמגילות הן זיוף. את הערכתו נימק בשורה של ממצאים - כמו ניתוח הנייר והכתב - שמסגירים כי אותן מגילות נכתבו למעשה בעת המודרנית.

המאמר שפרסם הביא את המוזיאון לשלוח את אותן מגילות לבדיקה עצמאית במכון המחקר של גרמניה, שבדק באמצעות רנטגן את המגילות ושבסופן קיבל את ממצאיו של דיוויס: גם הוא קבע כי המגילות המדוברות אכן מזויפות. בשל הממצאים, הן הוסרו לאלתר מהתצוגה.

תמונת אילוסטרציה (צילום: החדשות)
מגילות קומראן שמוצגות בישראל. אילוסטרציה | צילום: החדשות

האוצר הראשי של המוזיאון, ג'פרי קלואה, פרסם הצהרה רשמית מטעם המוסד בה מסר כי הסרת המגילות המזויפות הן "הזדמנות לחנך את הציבור על החשיבות של בדיקת המקוריות של ממצאים תנ"כיים נדירים, תהליך הבדיקה המורכב והמחויבות שלנו לשקיפות".

מגילות ים המלח נתגלו בשנות ה-40 של המאה הקודמת באזור מדבר יהודה. למרות שמרביתן נמצאות בידי רשות העתיקות של ישראל, בשנת 2002 החלו לצוץ הצעות רכישה מסתוריות למגילות רבות. למרות שארכיאולוגים רבים סברו שמדובר בזיוף, שכן חלקן הגדול היה רלוונטי באופן מתמיהה בעיקר לאוונגליסטים, חלקן הגדול נקנה בסכומים גדולים של כסף ברחבי העולם.