N12
פרסומת

"12 שנה לפעול לפני שיקרה אסון"‎

דוח חדש של האו"ם מתריע מפני ההשלכות הצפויות של ההתחממות הגלובלית וקורא "לנקוט מיד בצעדים קיצוניים כדי למנוע קטסטרופה". לפי הדוח, אם לא יהיה שינוי במצב עד 2030, העולם יגיע לסף אסון

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם: | עודכן:
כדור הארץ יחזור 200 שנים אחורה?, ארכיון
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
כדור הארץ יחזור 200 שנים אחורה?, ארכיון
האו"ם קורא לצעדים דרסטיים | צילום: רויטרס, חדשות

המאבק בהתחממות הגלובלית: דוח חדש של האו"ם שפורסם הלילה (שני) קובע כי נדרשים צעדים קיצוניים ומהירים כדי להציל את העולם מההתחממות הגלובלית, שאם לא יינקטו עד 2030 - העולם יגיע לסף אסון. על פי הדוח יש לפעול מיד על מנת להגביל את עליית הטמפרטורות ללא יותר ממעלה וחצי צלזיוס בעשורים הקרובים - זהו היעד שקובעים המדענים.

אי עמידה ביעד המיטבי - אפילו עלייה של חצי מעלה - תגביר את הסיכון לבצורות, שיטפונות וחום קיצוני ברחבי העולם - מתריע הדוח. "אם נחצה את רף 1.5 המעלות אנו צפויים לאסון תוך 12 שנים", נכתב. "בקצב הנוכחי אנו קרבים לעלייה ב-3 מעלות. אם נמשיך בקצב זה, בקרוב נכחיד את שוניות האלמוגים".

בדרך לאסון?
בדרך לאסון? | צילום: רויטרס, חדשות

הדוח מציע בין היתר להעלות את מחירם של דלקים מבוססים פחמן ולקצץ משמעותית את השימוש בהם, להקדיש מרחב לנטיעת עצים, וכן לבצע שינויים מפליגים נוספים בתחומי התחבורה והבנייה. "חייבים לפעול לשינוי מהיר לפני שההשפעות של ההתחממות הגלובליות יגיעו לנקודת האל-חזור".

הוועדה הבינלאומית לשינוי מזג האוויר פרסמה את הדוח המיוחד אחרי שלוש שנות מחקר וכשבוע אחרי ועידה משותפת למדענים בכירים ונציגי ממשל מרחבי העולם שהתכנסה בדרום קוריאה. במשך 33 עמודים שטחה הוועדה את המלצותיה השונות לשינוי המדיניות העולמית.