N12
פרסומת

הודו: מת לאחר שקופים תקפו אותו

אדם בן 72 נהרג לאחר שקופים פראיים תקפו אותו וזרקו עליו לבנים מאחד העצים. הרשויות חסרות אונים כי הקופים "זן מוגן", והתושבים ממשיכים להתלונן. זוהי לא הפעם הראשונה שמקרה כזה קורה בהודו: סגן ראש העיר דלהי נהרג בעבר מתקיפת קופים

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
לא רק חמודים
צילום: חדשות 2, חדשות
הקישור הועתק
לא רק חמודים
לא רק חמודים | צילום: חדשות 2, חדשות

סיבת המוות - קופים: אדם בהודו מת לאחר שקבוצת קופים זרקו עליו לבנים מעץ. האזרחים התלוננו לרשויות שלא יכולות לעשות דבר ונראה כי המפגע הבעייתי תופס תאוצה בהודו כסכנה ממשית, לאחר שבעבר נרשמו מקרים נוספים של הרג על ידי קופים.

דרמפל סינג, בן ה-72, היה בדרכו לאסוף חתיכות עץ יבש במדינת אוטר פרדש שבצפון הודו. משטרת הודו דיווחה כי בזמן שאסף את חתיכות העץ, קבוצה של קופים פראיים זרקו עליו לבנים מעץ מצמרת העץ הקרובה, לאחר שאספו אותם מבניין סמוך. סינג, שהובהל לבית חולים, מת לאחר מכן מפצעיו שכללו פגיעות ראש וחזה.

אחיו של סינג סיפר לאחד העיתונים בהודו שהקופים זרקו על אחיו המנוח כ-20 לבנים לפני שמת, והוסף: "הקופים הסוררים האלה הם האשמים האמתיים והם צריכים לשלם על כך".

קצין משטרה בתחנה באזור אמר: "איך נוכל לפתוח תיק נגד קופים? זה יעשה מאתנו צחוק". לא ברור איזה גזע של קופים תקף את מר סינג אבל תושבי הכפר התלוננו עוד בעבר על קופים תוקפניים שחיים באזור, אך בשל העובדה שהם בעלי חיים ממין מוגן, לא ניתן היה לעשות הרבה.

התקפות קופים קטלניות הן לא דבר נדיר בהודו - במרס דווח על קוף שנכנס לבית בכפר שנמצא באודישה במזרח הודו וחטף תינוק, שנמצא מאוחר יותר מת בתוך באר. בשנת 2007 סגן ראש העיר של דלהי, בירת הודו, מת לאחר שהותקף על ידי קבוצת קופים פראיים ונפל ממרפסת. מומחים טוענים כי קופי מקוק - הם בדרך כלל הזן שאשם בתקיפות.