אם תובעת 60 מ' מארה"ב על מות בתה
מהגרת מגואטמלה הגישה תביעת ענק נגד הרשויות, שלטענתה גרמו למותה של בתה התינוקת לאחר שנדבקה בזיהום כששהו במתקן מעצר למהגרים. "האם נכנסה עם תינוקת בריאה ושוחררה כשבתה במצב מסכן חיים", טוען עורך דינה


מהגרת מגואטמלה תובעת את ממשלת ארה"ב על סך 60 מיליון דולר, לאחר שבתה התינוקת מתה במאי האחרון מזיהום שבו נדבקה כששהו במתקן מעצר של מחלקת ההגירה בטקסס. לטענת עורך דינה, צוות המתקן לא טיפל כראוי בתינוקת למרות הידרדרות חמורה במצבה.
יסמין ג'וארז ובתה מארי בת כשנה וחצי הגיעו מגואטמלה לארה"ב במרס האחרון ונלקחו מיד למתקן מעצר למהגרים בדרום טקסס, שם שהו 3 שבועות. במתקן הפעוטה נדבקה בזיהום ומצבה הוחמר כאשר נרשמו לה תרופות לא מתאימות.
"אחרי שהבינו במתקן שמצבה של מארי חמור, מחלקת ההגירה פשוט שחררה אותה ואת אמה", טוען עורך דינה של ג'וארז.
יום לאחר ששוחררו לקחה ג'וארז את בתה לבית החולים, שם אושפזה עם כשל נשימתי שבעקבותיו מתה כחצי שנה לאחר מכן. "כשהאם יכלה למצוא טיפול רפואי הולם זה היה מאוחר מדי", מסר עורך הדין.

ג'וארז הגישה תלונות נגד סוכנויות שונות בממשל ארה"ב, ביניהן המחלקה לביטחון לאומי, ומחלקת ההגירה. "לממשלת ארה"ב הייתה חובה לספק לפעוטה תנאי מחייה סניטריים וטיפול רפואי הולם", הדגיש עורך הדין. "מארי נכנסה למתקן כתינוקת בריאה ו-20 ימים לאחר מכן שוחררה במצב רפואי מסכן חיים."
בתגובה שפרסם דובר מחלקת ההגירה הוא הגן על הטיפול הרפואי במתקן: "מחלקת ההגירה מחויבת להבטיח את הרווחה של העצורים במתקני הרשות, וזה כולל זמינות לטיפול רפואי הולם."