הכפר שחובר לעולם: במשך שנים רבות, חיו תושבי הכפר ליאנגשאן במחוז סצ'ואן שבסין, די לבד. הכפר הנידח מצוי בלבו של רכס הרים גבוה, 1600 מטרים מעל פני הים - והיציאה ממנו לעבר אזורים מאוכלסים אחרים היא מורכבת ומאתגרת.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כך קרה שבמשך שנים, נאלצו תלמידים רבים - מכיתה א' ועד לתיכון, לעשות את דרכם לבית הספר באופן מסוכן למדי - לטפס על 17 סולמות במבוק רעועים (13 מהם אנכיים) שהותקנו על המצוקים, לעלות ולרדת כל הדרך לבית הספר שעל המצוק התלול.

אלא שהמציאות הזו השתנתה. לכבוד התכנסות הקונגרס ה-19 של המפלגה הקומוניסטית, התקשורת הממשלתית הסינית מציגה את המבצע להחלפת סולמות הבמבוק המסוכנים והבלויים במדרגות מתכת שהותקנו על המצוקים - התלמידים כבר מגיעים עכשיו לבית הספר באופן בטוח ומהיר יותר, תושבי הכפר יכולים לצאת ממנו ולחזור ביתר קלות.

תלמידים בסין מטפסים על סולמות בדרך הביתה מבית הספר (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

כתב שהגיע לכפר בימי סולמות הבמבוק תיארו את הדרך הזו כ"כזו שנבנתה עבור קופים, לא עבור בני אדם. אני זוכר שהעשבים לאורך הדרך נקשרו לפקעות והילדים אחזו את הקשרים האלה במהלך הטיפוס. זה מה ששמר על חייהם".

תלמידים בסין מטפסים על סולמות בדרך הביתה מבית הספר (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

אותו כתב חזר לאחרונה לכפר, ונדהם לגלות את השינוי: "לא ציפיתי לראות את גרם מדרגות המתכת הזה". קורות מתכת באורך 36 אלף מטרים נמתחו כדי ליצור את הדרך הזו שנבנתה על נתיב שאורכו 900 מטרים.

אלא שבנייה של חלק אחד טרם הושלמה: החלק האחרון במסלול המתכת שאורכו 200 מטרים. הממשל הסיני השקיע מיליוני יואן בפרויקט - אך הוא לא הושלם לחלוטין עקב סירובם של עובדים להסתכן על מנת להתקין את החלק האחרון. הרוח בפסגת ההר עלולה להיות לעתים חזקה מאוד והעובדים לא ששים במיוחד להתמודד איתה. לאחרונה, תושבי הכפר וכפרים נוספים בסביבה החליטו להתגייס על מנת להשלים את בניית החלק האחרון.

תלמידים בסין מטפסים על סולמות בדרך הביתה מבית הספר (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

לפני התקנת סולמות המתכת, היו אפילו מחשבות להעתיק את הכפר למקום אחר - אלא שתושבי הכפר רצו להישאר בו עקב התנאים הטובים המתקיימים בו: "האוויר, המים והקרקע כאן מצוינים ומאפשרים שגשוג של גידולים וגידול בעלי חיים", מספרים התושבים. כעת, לאחר סולמות המתכת, המצב הכלכלי בכפר השתפר פלאים - והתושבים מקווים שתיירים רבים יגיעו לכפר - ויתרמו עוד לשגשוגו.