רוסיה: "נצמצם בקרוב את הנוכחות בסוריה"
בעקבות הפגישות בין פוטין לאסד ולמנהיגי האזור - בהם ארדואן ורוחאני - הודיע רמטכ"ל צבא רוסיה על "הפחתה משמעותית" של כוח האדם הרוסי על אדמת סוריה. המהלך הדרמטי צפוי להתבצע בתוך כחודש, עד לסוף 2018


סוף לנוכחות הרוסית בסוריה? מפקד צבא רוסיה אמר היום (חמישי) כי הצבא הרוסי יצמצם את נוכחותו על אדמת סוריה באופן משמעותי. הגנרל ולרי גרסימוב אמר כי הצבא מתכנן לבצע את המהלך הגדול עד סוף שנת 2017.
אתמול אירח נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בעיירת הנופש סוצ'י בדרום מערב רוסיה את הנשיאים של אירן וטורקיה, למפגש פסגה בעקבות הניצחון בסוריה. "הגענו לשלב חדש במאבק בסוריה", ציין הנשיא הרוסי. "להגיע לפתרון פוליטי ידרוש מכל הצדדים להתפשר - גם מממשל אסד".
הנשיא הרוסי הודה לחבריו, הנשיא האירני רוחאני, ונשיא טורקיה ארדואן בשל התרומה שלהם לסיום הלחימה בסוריה. "בעזרת טורקיה ואירן הצלחנו למנוע את נפילתה של סוריה לידי המדינה האסלאמית", אמר פוטין.

הנשיא האירני, רוחאני דיבר גם הוא וטען כי על כל הכוחות הזרים בסוריה לעזוב באופן מיידי. לטענתו נוכחות של כוחות צבא במדינה יכולה להיות רק במידה והממשל הסורי הזמין אותם. רוחאני לא ציין כוחות ספציפיים שלהם התכוון.
שלושת המנהיגים סיפרו כי במהלך הפסגה יקבלו החלטה משמעותית בנוגע למשבר בסוריה.
מוקדם יותר השבוע נפגש הנשיא פוטין עם המנהיג הסורי בשאר אל אסד. השניים נפגשו בסוצ'י ודנו במצב בסוריה. במהלך המפגש בין השניים, פוטין שיבח את אסד על "הישגיו במלחמה בטרור", והנשיא הסורי אמר כי הסיוע הרוסי "הציל את סוריה" מבחינה פוליטית וצבאית. פוטין אמר כי ישוחח עוד היום עם טראמפ בנושא המשבר הפוליטי בסוריה.
