צפו: שיר האהבה של דוטרטה לטראמפ
נשיא הפיליפינים ידוע בשם "הטראמפ של אסיה" ובדומה למקבילו האמריקני, הוא מתבטא בחופזה ורגיל להתמודד עם שערוריות על בסיס יומי. כעת השניים נפגשים בבירה מנילה והידידות ביניהם פורחת: באירוע חגיגי פצח דוטרטה בשיר לטראמפ: "אתה האור של עולמי". בשיחתם התמקדו השניים בביקורת על אובמה, וזנחו את נושא זכויות האדם

נשיא הפיליפינים רודריגו דוטרטה ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגשו היום (שני) במה שרבים מכנים "פגישת מראה", היות שהנשיא הפיליפיני מתגאה בתואר "הטראמפ של אסיה". בהודעה שפרסמה לשכת הנשיא בתום הפגישה שנערכה בבירה מנילה נאמר כי נושא זכויות האדם כלל לא עלה בשיחה, למרות הדרישה בוושינגטון לרסן את האופן שבו דוטרטה מנהל את מלחמתו במגפת הסמים במדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בהודעה נמסר רק כי טראמפ מעריך את המאבק שמנהל ממשל דוטרטה בסוחרי הסמים במדינה. דובר בית הנשיא הוסיף כי "שני הנשיאים מסכימים בדעתם על הנשיא אובמה, והיחסים בין האישים חמים וידידותיים".
אמש סעדו השניים יחד עם 17 מנהיגים נוספים בגאלה מיוחדת שנערכה במנילה לקראת פסגה של מדינות דרום-מזרח אסיה. דוטרטה הפתיע את הנוכחים כשלקח את המיקרופון ופצח בשיר של כוכבת פופ מקומית בשם פיליטה קורלס.
הנשיא הקדיש לטראמפ את בלדת האהבה "איקאו" ("אתה", בפיליפינית) שכולל את המילים "אתה האור של עולמי, חצי מליבי". השיר הוקדש "לכבודו של דונלד טראמפ", הבהיר דוטרטה לקהל, שצפה במתרחש במבוכה. "שרתי לכבוד המפקד העליון של ארה"ב", הכריז.
היחסים בין המדינות הדוקים מאוד מאז מלחמת העולם השנייה, במהלכה שימשה הפיליפינים - מושבה אמריקנית לשעבר - בת ברית נאמנה לארה"ב. עם זאת, במהלך כהונתו של הנשיא הקודם ברק אובמה, הממשל במנילה ספג ביקורת רבה על הפרת זכויות אזרח - ביקורת שנעלמה עם בחירתו של טראמפ לנשיא.