נתניהו ונשיא גואטמלה מוראלס (צילום: רויטרס)
מוראלס ונתניהו (ארכיון) | צילום: רויטרס

נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס הודיע הלילה (שני) כי ארצו תעביר את השגרירות לירושלים. בכך המדינה במרכז אמריקה הופכת לראשונה שמודיעה על העברת השגרירות בעקבות ההכרזה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בירושלים כבירת ישראל ועל העברת השגרירות מתל אביב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מוראלס כתב בחשבון הפייסבוק שלו כי שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ולאחר מכן החליט להעביר את השגרירות מתל אביב לירושלים. "דיברנו על היחסים המצוינים בין המדינות ועל תמיכת גואטמלה במדינת ישראל מאז הקמתה", כתב מוראלס. "דיברנו בין היתר גם על החזרת השגרירות לירושלים. לכן אני מודיע לכם כי הנחתי את שר החוץ בתיאום המהלכים על מנת שזה יצא אל הפועל".

שגרירות רומניה - לפני המעבר לתל אביב (צילום: שגרירות רומניה, חדשות)
גם שגרירות רומניה תעבור לי-ם? | צילום: שגרירות רומניה, חדשות

גואטמלה הייתה אחת מ-9 המדינות שהתנגדו להחלטה שעברה בשבוע שעבר בעצרת הכללית של האו"ם לביטול ההכרה האמריקנית בירושלים. ההחלטה שעברה ברוב של 128 מדינות בעד ו-9 נגד, בהן ישראל וארה"ב, גינתה את הכרזת טראמפ והכרתו בירושלים כבירת ישראל. על אף ההכרזה, ממשל טראמפ טרם קבע לוחות זמנים להעברת השגרירות מתל אביב לירושלים, וכך גם ממשלו של מוראלס.

שגריר ישראל באו"ם דני דנון צייץ בתגובה להחלטה בחשבון הטוויטר שלו ובירך עליה. "תודה לך הנשיא מוראלס על העמדה האמיצה שלך בנוגע להעברת שגרירות גואטמלה בחזרה לירושלים", כתב דנון. "אנו מאחלים לעוד מדינות שיצטרפו אלינו עוד השנה בבירתנו ירושלים".

ברוב גדול: האו"ם נגד ההכרה בי-ם‎

ביום שישי האחרון הצהיר דובר הפרלמנט הרומני כי ארצו שוקלת להעביר את השגרירות לירושלים. רומניה הייתה מבין המדינות שנמנעו בהצבעה יום קודם לכן באו"ם לביטול ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל.

ההצבעה על ביטול ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל עברה בשבוע שעבר ברוב גדול בעצרת האו"ם. 128 מדינות הצביעו בעד, ו-9 נגד, אך בישראל מביעים שביעות רצון מהעובדה ש-35 מדינות נמנעו ומדינות רבות נעדרו מההצבעה - הישג דיפלומטי מרשים לארה"ב וישראל.

ראש הממשלה נתניהו תקף את ההחלטה וכינה אותה 'תיאטרון אבסורד': "ירושלים היא הבירה שלנו - היא תמיד הייתה ותמיד תהיה". מנגד, הפלסטינים ומדינות בעולם הערבי בירכו על ההחלטה: "ניצחון לפלסטין".