פעילים למען זכויות בעלי החיים הקימו ברחבי העולם מוסדות רבים בניסיון לשמור על הקרנפים: ארגוני שומרים, בתי חולים וקרנות השקעת כספים לקידום המאבק בסחר הקרניים - אך בכל זאת, הציד לא פוסק. "אם זה יימשך ככה, הקרנפים יעלמו", הסביר אנטון מזימבה, שמסייר כבר 20 שנה באזורים הנידחים בדרום אפריקה גם כן כדי לצוד, אך הוא מחפש דווקא את הציידים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו

במרוצת השנים ראה מזימבה מאות קרנפים מתים, מוטלים ללא הקרן שבאפם שנוסרה מגווייתם. "זה מטריד ועצוב בצורה שלא תיאמן", אמר בריאיון לרשת CNN. דרום אפריקה היא ביתם של יותר קרנפים מאשר כל מדינה אחרת בעולם והחוקים שם מאוד נוקשים מאוד קשוחים. כך למשל, מי שנתפס צד קרנפים עשוי להיזרק לכלא לכל שארית חייו. אך גם העונש החמור הזה לא מפסיק את התופעה ולא מרתיע את העבריינים.

בכל שנה יותר מ-1,000 קרנפים נהרגים בדרום אפריקה בידי ציידים שרודפים אחרי הקרן שעל קצה אפם. למרות המגבלות הבינלאומיות על סחר בקרניים הם עדיין מצליחים למכור את אותם ברווחי עתק, בעיקר במדינות אסיה.

אם המצב הנוכחי יימשך - בעוד עשור לא יישארו קרנפים

במקרים רבים, הקרנפים שניצודים משאירים מאחור צאצאים חסרי ישע ללא כל סיכוי לשרוד בטבע. פעילים למען בעלי החיים שעוקבים אחרי אוכלוסיית הקרנפים, כמו מזימבה, אוספים את הקרנפים היתומים ומביאים אותם למרכז שיקום מיוחד: "בית יתומים לקרנפים" במוקופיין, שבצפון דרום אפריקה.

בין 80 הקרנפים היתומים שמטופלים בו היא קרנפית אחת משובבת לב היא פיונה, שהגיעה לשם בגיל שלושה חודשים אחרי שאימה נשחטה בידי ציידים. תחילה פיונה פחדה מבני אדם, אך כיום, לאחר טיפול צמוד שנמשך מספר חודשים - היא החלה לחפש את קרבתו של האדם.

צמוד לבית היתומים הוקם גם מרכז לשיקום קרנפים בוגרים ששרדו את מתקפות הציידים. אך במרכז הזה, על אף מספר סיפורי הצלחה, המטפלים סבורים כי מצבם של הקרנפים חמור יותר. לדבריהם, אם המצב הנוכחי יימשך והרשויות ימשיכו להיעלים עין מהציד הנרחב - בעוד כעשר שנים לא יישארו בכלל קרנפים בדרום אפריקה.