N12
פרסומת

קליפורניה: השריפות מתפשטות לבתים

דליקות הענק שפרצו אתמול בלוס אנג'לס נמשכות גם היום: יותר מאלף לוחמי אש משתתפים במאמצי הכיבוי שעולים עד כה בתוהו בשל מזג האוויר היבש והרוחות החזקות. מאות מבנים נשרפו כליל עד כה, אלפים בניינים פונו. פריס הילטון שפונתה מביתה: "מודה ללוחמי האש שמסכנים את חייהם למעננו"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
1100 לוחמי אש משתתפים במאמצי הכיבוי
צילום: Sky News
הקישור הועתק
1100 לוחמי אש משתתפים במאמצי הכיבוי
1100 לוחמי אש משתתפים במאמצי הכיבוי | צילום: Sky News

גל השריפות בקליפורניה נמשך: למעלה מאלף לוחמי אש מנסים גם היום (חמישי) לכבות את דליקות הענק שפרצו מוקדם יותר השבוע בלוס אנג'לס. כביש 405, אחד מעורקי התחבורה העמוסים ביותר ברחבי ארצות הברית, נחסם לתנועה, עשרות אלפים פונו מבתיהם ומושל המדינה הכריז על מצב חירום.

שריפות הענק ממשיכות להתפשט למרות מאמצי הכיבוי, בעיקר בשל מזג האוויר היבש המלווה ברוחות ערות המלבות את האש. הרשויות בקליפורניה מסרו כי עד כה כילו הלהבות מאות בתים ומסכנות לא פחות מ-12 אלף מבנים נוספים. מפקד שירותי הכבאות בעיר ראלף טראזס הבהיר כי על פי דירוג השריפות, ציון של 165 לשריפה נחשב לחריג. לדבריו, דירוג השריפה הנוכחית הוא 296 - הציון הגבוה ביותר שנרשם בתולדות האזור.

כביש שנחסם בשל הלהבות
כביש שנחסם בשל הלהבות | צילום: Sky News

הלהבות מאיימות כעת על האחוזות היוקרתיות שנמצאות בשכונת בל אייר, אחד ממקומות המגורים היקרים ביותר בארצות הברית, המזוהה עם הכוכבים הרבים שגרים באזור. בין המפונים גם הכוכבת פריס הילטון, שכתבה: "השריפות בלוס אנג'לס מחרידות! אנחנו מתפנים מהבית כדי להציל את כל חיות המחמד שלי. אני מודה ללוחמי האש שמסכנים את חייהם למעננו, אתם הגיבורים האמיתיים!".

פרסומת

בתוך כך צולם סרטון סמוך ללהבות שהפך ויראלי תוך זמן קצר: גבר ראה ארנב שנקלע לאש וניסה להצילו. הארנבון המבוהל סרב לשתף פעולה עם הגיבור המקומי, אך לאחר זמן קצר האיש הצליח להגיע לארנב ולחלצו למקום מבטחים.

שריפות ענק בקליפורניה
צילום: Sky News
שריפות ענק בקליפורניה
צילום: Sky News

הזמרת והיוצרת לנה דל ריי צייצה כי "אפר יורד על הרכב שלי בכביש 405!". דוגמנית העל כריסי טייגן, שגרה בשכונה עם בעלה השחקן ג'ון לג'נד עדכנה כי "אנחנו בסדר ונהיה בסדר. אנחנו חושבים על כל מי שנפגע מהלהבות. חושבים על כל האחרים שנפגעו וממשיכים לשלוח את אהבתינו לכבאים".

השחקנית מנדי מור סיפרה על "זמנים מפחידים. תודה לכל הגברים והנשים שמסכנים את חייבם כדי להגן על האנשים, בעלי החיים והבתים, הישמרו לכם חבר'ה!", ואילו הזמר ליונל ריצ'י הודיע על ביטול הופעתו הקרובה לאחר שמשפחתו פונתה מביתה וסיכם: "מחכה בקוצר רוח לחזור לבמה בסוף השבוע ולחזור למעריציי".