החברים מארגנטינה שנרצחו בפיגוע בניו יורק
החברים מארגנטינה שנרצחו בפיגוע בניו יורק | צילום:

עדי ראייה מתארים את המראות המזעזעים אתמול (שלישי) בדרום מנהטן לאחר שמחבל דהר עם רכב מסחרי ופגע בעשרות עוברי אורח ורוכבי אופניים ורצח שמונה בני אדם ופצע 11 נוספים. אנשים שהיו בקרבת המקום מתארים "סימני צמיגים" על גופות הקורבנות בפיגוע הדריסה שנמשך פחות מדקה ונחשב לראשון מסוגו אי פעם שמתרחש על אדמת ארה"ב. ביום שאחרי, מתבררים פרטים על ההרוגים, ובהם קבוצה של חמישה חברים מארגנטינה שהגיעו לניו יורק לרגל פגישת מחזור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"רצתי על הגשר וראיתי את הבחור הזה עם שני אקדחים", שחזר עד ראייה בשם מתיאו. "מסיבה כלשהי הוא רץ במעגלים תוך שרודפים אחריו. לפתע נשמעו ארבע יריות וכולנו התחלנו לרוץ". תלמידה בת 14 בשם לאית' בלולי סיפרה: "חשבנו שהאקדחים מזויפים ושמדובר במעשה קונדס לרגל ליל כל הקדושים. אחרי זה הייתה תאונה ואז הוא התחיל לירות".

בין ההרוגים היו גם חמישה חברים טובים מהעיר רוסאריו שבארגנטינה שביקרו בעיר לרגל פגישת מחזור של בית הספר בו למדו יחד לפני 30 שנים. "הייתה ידידות ארוכה, כולם מקצוענים – אדריכלים, יזמים ומומחים טכנולוגים", נכתב בעיתון "לה נסיון" הארגנטיני, בו דווח שההרוגים בני 48-49.

הרשויות בארגנטינה אישרו כי אריאל ארליך, הרנאן מנדוזה, דייגו אנג'ליני, אלחנדרו פנגוצ'ו והרנאן פרוצ'י נהרגו כשהמחבל, סיפולו סייפוב, אזרח אוזבקי בן 29, עלה על שביל אופניים ודהר ברכבו במשך 17 בלוקים בטיילת הציורית בניו יורק ודרס את העוברים ושבים. חבר שישי בקבוצה, מרטין מארו, אושפז לאחר שנפצע בפיגוע.

המטוס בו נסעו חברי הקבוצה עזב את נמל התעופה ברוסאריו ביום שבת אחר הצהריים בדרכו לניו יורק. הם הספיקו להצטלם בנמל התעופה כשאריאל ארליך, שאירגן את המסע, הצטרף כמה שעות לאחר מכן בטיסה נפרדת. תחילה החבורה נסעה לבוסטון, לביתו של מארו ואתמול הם נסעו לניו יורק והחליטו לרכוב על אופניים. באתר ארגנטינאי פורסם כי ארליך, יהודי בן 48 ובעלי חברת Ivanar שנחשבת למובילה בתעשיית הפלדה, שילם עבור נסיעתם של שניים מחבריו כדי שיוכלו להצטרף.

הרכב המסחרי שהמחבל השתמש בו (צילום: רויטרס)
המכונית הפוגעת, אתמול | צילום: רויטרס

שגריר ארגנטינה באו"ם, מתיאו אסטרמה, סיפר כי החבורה עמדה סמוך לבית ספר תיכון הממוקם בסוף מסלול הפגיעה של המחבל כשהוא פגע בהם. "אנחנו מנסים להבין כיצד להמשיך מכאן, בעיקר המשפחות", אמר אסטרמה. "הן (המשפחות) אובדות עצות לאור המרחק הגדול. הן לא יודעות מה לעשות. הן פשוט שבורות ולא מסוגלות להאמין שזה התרחש". דידייה ריינדרס, סגן ראש ממשלת בלגיה ושר החוץ, מסר כי בין הנרצחים היה גם אזרח בלגי.