מאות אלפי בני אדם יצאו לרחובות ברצלונה היום (ראשון) להפגין נגד היוזמה לעצמאות קטלוניה מספרד. המפגינים נושאים את דגלי ספרד וקטלוניה וקוראים סיסמאות כמו "קטלוניה היא ספרד" וממחישים את הפילוג גם בתוך החברה הקטלונית בנוגע לשאלת העצמאות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הפגנת הענק מתקיימת במרכז העיר לאחר שאתמול אמר ראש הממשלה הספרדי מריאנו רחול כי הוא לא שולל את האפשרות של פירוק הממשלה הקטלונית ובחירות חדשות במחוז. ראש הממשלה גם איים כי יבטל את המעמד האוטונומי של המחוז.

"אנחנו מרגישים גם ספרדים וגם קטלונים", אמרה ארצ'לי פונזה, מפגינה בת 72 שהצטרפה להפגנה. "אנחנו עומדים מול חוסר ידע. נראה מה קורה בשבוע הקרוב, אבל אנחנו חייבים להשמיע את קולנו חזק וברור, כדי שידעו מה אנחנו רוצים".

הפגנות הענק בברצלונה (צילום: SKY NEWS)
"קטלוניה היא ספרד" | צילום: SKY NEWS

רבבות ספרדים פקדו גם אתמול את רחובות מדריד וברצלונה בהפגנות מקבילות על רקע המתיחות סביב משאל העם בחבל קטלוניה לעצמאות. המפגינים בבירה מדריד הניפו את דגלי ספרד וקראו לשמור על אחדות המדינה. מנגד, המפגינים בברצלונה, בירת קטלוניה, לבשו לבן וקראו לקיים דו-שיח בניסיון לפתור בדרכי שלום את המשבר.

"הזדמנות אחרונה לקיום דיאלוג"

לקראת ההפגנות, ההנהגה בקטלוניה קראה ל"הפסקת אש" עם הממשל המרכזי במדריד בניסיון להנמיך את גובה הלהבות מאז קיום משאל העם להיפרדות מספרד שנערך ביום ראשון לפני שבוע.

נשיא החבל קרלס פיוג'דמון אמר שהוא מוכן להידברות, ואילו שר העסקים של קטלוניה, סאנטי וילה, אמר בריאיון לתחנת רדיו מקומית כי זוהי "ההזדמנות האחרונה לקיום דיאלוג" עם הרשויות הספרדיות. "כולנו צריכים להירגע ולראות אם ניתן לפתוח ערוצי הידברות לחידוש השיחות", ציין.

ההנהגה בקטלוניה קראה ל"הפסקת אש" (צילום: SKY NEWS)
הפגנת הענק בברצלונה | צילום: SKY NEWS

ביום ראשון שיגר רחוי אלפי שוטרים כדי במטרה לבלום את ההצבעה ולהסיר את תיבות הקלפי, ומהר מאוד התפתחו עימותים עם המצביעים. האלימות החמורה גררה גינויים רבים ובתגובה, הממשל במדריד פרסם אתמול הודעת התנצלות.

אלימות בזמן משאל העם הקטלוניה (צילום: SKY NEWS)
אלימות בזמן משאל העם הקטלוניה | צילום: SKY NEWS

הבדלנים בחבל הארץ העשיר בצפון-מזרח ספרד, עם שפה ותרבות ייחודיות, טוענים מזה שנים רבות כי הם שונים מיתר המדינה וביום ראשון האחרון אף קיימו משאל עם להיפרדות מספרד ולהקמת מדינה עצמאית, הצבעה אותה הגדיר בית המשפט החוקתי בספרד כמנוגד לחוק. הרשויות בקטלוניה טענו כי מרבית המצביעים, שאמנם מהווים פחות ממחצית בעלי זכות ההצבעה, הצביעו בעד ההיפרדות.