מטוסי חמקן F-35, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
מטוס חמקן מסוג F-35 | צילום: רויטרס, חדשות

ארצות הברית מעבה כוחות בחצי האי הקוריאני: הפנטגון הודיע היום (רביעי) כי 12 מטוסי חמקן מסוג F-35A וכ-200 אנשי צוות אוויר יועברו בתחילת נובמבר לאי היפני אוקיוואנה. מטוסי החמקן הללו הם החדישים ביותר שיש בידי ארה"ב וביכולתם לחמוק מגילוי רדאר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהצהרת הפנטגון הודיעו כי "ישנם גבולות נוקשים" למה שכוח התקיפה יכול להשיג, לאור רדיפתו הבלתי פוסקת של קים ג'ונג און לפיתוח טילים בליסטיים ארוכי טווח המסוגלים לשאת ראש קרב גרעיני.

בתוך כך, צבאות ארצות הברית, דרום קוריאה ויפן פתחו אתמול בתרגיל צבאי משותף במסגרת היערכות לטילים והאיום הגרעיני מצד צפון קוריאה. בהודעה שפרסם צבא דרום קוריאה, תרגיל מעקב הטילים יימשך כיומיים ויתקיים בים מול חופי דרום קוריאה ויפן.

נושאות מטוסים בחצי האי הקוריאני (צילום: רויטרס, חדשות)
נושאת מטוסים של ארה"ב מול חופי דרום קורי | צילום: רויטרס, חדשות

התרגיל מצטרף לשורה ארוכה של תמרונים משותפים שמתקיימים מדי כמה חודשים בעקבות סיכום אסטרטגי בין המדינות: בשנה שעברה, וושינגטון וסיאול סיכמו במסגרת פגישת התייעצות ביטחונית על שיתוף פעולה בהיערכות לאיומי פיונגיאנג.

ארה"ב נערכת לבצע תקיפה גרעינית תוך 24 שעות

שלשום דווח במגזין הביטחוני "Defense One" כי חיל האוויר האמריקני נערך לחימוש מפציצים עם נשק גרעיני שיאפשר תקיפה בתוך 24 שעות. מדובר בהיערכות ביטחונית חריגה מסוגה, והפעם האחרונה שכוננות כזו התבצעה הייתה בסיום המלחמה הקרה ב-1991. בשלב זה לא מדובר באיום קונקרטי, אך גורם ביטחוני בכיר בארה"ב הסביר כי "כך אנחנו מוודאים את המוכנות שלנו לכל אשר יבוא".

ראש המטה בחיל, הגנרל דייויד גולדפיין, הסביר בריאיון שנערך עמו במהלך סיור בבסיסים של חיל האוויר האמריקני כי "מדובר בצעד נוסף להבטחת המוכנות שלנו. לא מדובר באירוע ספציפי אלא במציאות הגלובלית והעולמית שמחייבת אותנו להתקדם ולהיות מוכנים".

שיגור טיל בליסטי של צפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
טיל בליסטי של צפון קוריאה | צילום: רויטרס, חדשות

גולדפיין וגורמי ביטחון אחרים הדגישו כי לא ניתנה פקודת התראה, אך ההיערכות היא איומים שעלולים להגיע. על פי הדיווח, החזרת המפציצים B-52 לכוננות היא רק אחת מההחלטות שעמדו בפני חיל האוויר האמריקני בתגובה לסביבה הגיאו-פוליטית המשתנה - הכוללת, בין היתר, את הפיתוח הגרעיני ותכנית הטילים של צפון קוריאה.

שר ההגנה היפני התייחס אתמול לאיום הצפון קוריאני ואמר כי הוא גדל לרמה חסרת תקדים. השר הוסיף כי האיום דורש "תגובה שונה" ממה שבוצע עד כה ממדינות העולם.