טראמפ. נאלץ להגיע לפשרה (צילום: רויטרס, חדשות)
ההישג המשמעותי עד כה לממשל טראמפ | צילום: רויטרס, חדשות

הסנאט האמריקני אישר היום (רביעי) את הרפורמה העצומה במערכת המיסוי, תוכנית שהרפובליקנים מנסים לקדם כבר שלושה עשורים. הנשיא טראמפ רושם את הניצחון החשוב ביותר שלו מאז תחילת כהונתו, הישג שיקרב אותו גם לבכירים במפלגה כמו יו"ר בית הנבחרים פול ראיין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הרפובליקנים טוענים שהקיצוץ במסים לתאגידים, עסקים ולמעשה - לכלל האזרחים, יגביר את הצמיחה הכלכלית. הדמוקרטים, שהצביעו כולם נגד הרפורמה, טוענים מנגד שהשינויים נועדו לשרת את האינטרסים של בעלי ההון על חשבון ממשל יעיל, ויגדילו את החוב הלאומי.

אחרי האישור של הסנאט, בית הנבחרים שנשלט על ידי הרפובליקנים צפוי לאשר את הרפורמה היום ולהעביר אותה לחתימת הנשיא טראמפ. הסנאט אישר את הצעת החוק בשעת לילה מאוחרת בוושינגטון ברוב של 51 מול 48 מתנגדים. סגן הנשיא פנס ביטל את ביקורו במצרים וישראל למקרה שקולו יסייע להכריע בהצבעה, אך הושג רוב גם בלעדיו.

"רוסיה לא בת ברית". ראיין (צילום: רויטרס, חדשות)
יור" בית הבחרים ראיין - חוגג | צילום: רויטרס, חדשות

החקיקה מקצצת את שיעור מס החברות בארה"ב מ-35% ל-21%, מעניקה לבעלי עסקים ניכוי של 20% מהתשלום להכנסות עסקיות, ומנסחת מחדש את היחס לחברות רב לאומיות כדי למשוך אותן בחזרה לארה"ב. בנוסף, הרפורמה מקלה על תשלומי המסים של בעלי חברות המפרנסות אנשים רבים, וכן מפחיתה את תשלום המס על ירושה.

הדמוקרטים שמתנגדים לחקיקה טוענים שהיא נועדה לשרת את העשירים ואת הקהילה העסקית, ושהיא תרחיב את פער ההכנסות בין עשירים לעניים. הם מצביעים על כך שהרפורמה תוסיף 1.5 טריליון דולר לחוב הלאומי, שאותו טראמפ הבטיח לצמצם במהלך הבחירות.

הסנאט - אחרי האישור (צילום: SKY NEWS)
הסנאט - אחרי האישור | צילום: SKY NEWS

הסנטור הדמוקרטי כריס ואן הולן אמר לסוכנות רויטרס כי הצעת החוק "תפגע במיליוני משפחות מהמעמד הבינוני. היא מכילה מתנות ענקיות וקבועות לבנקים ולתאגידים הגדולים, ומי שישלם את המחיר יהיו ילדיהם של מיליוני אמריקנים עובדים".

כמה נבחרים רפובליקנים מחו על ההוצאות והגירעון הכרוכים בהעברת הרפורמה, אבל רובם הצביעו בעדה כי היא תעזור בסופו של דבר לעסקים ותספק זריקת מרץ לכלכלה האמריקנית. בוושינגטון מעריכים כי המס הממוצע למשקי בית עם הכנסה בינונית יקוצץ בסכום של 900 דולר בשנה, בעוד שהמיליארדרים, המהווים אחוז אחד מהאוכלוסייה, ישלמו בממוצע של 51 אלף דולר פחות מדי שנה.