N12
פרסומת

3 חיילים אמריקנים נהרגו באפריקה

מארב שביצעו חמושי אל קאעידה בסמוך לגבול בין ניז'ר ומאלי במערב אפריקה, גבה את חייהם של 3 חיילים מהכוחות המיוחדים האמריקנים ופצע שניים נוספים. הכוחות ביצעו סיור משותף עם הכוחות הניז'ירים המקומיים , כחלק מהסיוע שמעניקה ארה"ב למדינה. הנשיא טראמפ עודכן בפרטי האירוע החריג

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הודה לחיילים על שירותם
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
הודה לחיילים על שירותם
כוחות אל קאעידה ארבו, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

שלושה חיילים מהכוחות המיוחדים של הצבא האמריקני נהרגו, ושניים נוספים נפצעו בהתקלות עם חמושי אל קאעידה בדרום מערב ניז'ר שבמערב אפריקה, כך הודיע גורם בטחוני בכיר בארה"ב ל"ניו יורק טיימס". הכוחות, שביצעו סיור משותף עם הכוחות המקומיים סמוך לגבול עם מאלי, נתקלו בחמושים מהפלג האפריקני של אל-קאעידה שארבו לכוחות.

"ניתן לאשר את הדיווחים כי פטרול משותף של כוחות אמריקניים וניז'ירים ספג מטח אש כבד בדרום מערב המדינה", כך נמסר מהפיקוד האפריקני של צבא ארה"ב, היושב בשטוטגרט שבגרמניה. לפי הדיווח, הנשיא טראמפ עודכן בפרטי האירוע.

האירוע התרחש צפונית לעיר הבירה ניאמיי, בסמוך לגבול עם מאלי. מהאש נהרגו בנוסף 5 חיילים ניז'ירים ונפצעו 2 חיילים אמריקנים. מדובר בהרוגים ראשונים בקרב הכוחות האמריקנים, מאז שהחלה ארה"ב לספק סיוע בטחוני לכוחות הניז'ירים במערב אפריקה. ארה"ב מספקת לניז'ר בנוסף גם סיוע מודיעיני וסיורים בגבולות.