N12
פרסומת

דיווח: ספינה ניסתה להעביר 600 טונות נפט לצפון קוריאה

הספינה, הרשומה בטאיוואן, נשאה את דגל הונג-קונג ויצאה מדרום קוריאה באוקטובר בדרכה חזרה לטאיוואן - אך כשנכנסה למים בינלאומיים היא חברה ל-3 ספינות של צפון קוריאה והעבירה לה את הסחורה. סין מכחישה: הדיווח לא מתאים לעובדות

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הספינה הסינית שעליה אותר הנפט
צילום: מחלקת האוצר של ארצות הברית
הקישור הועתק
הספינה הסינית שעליה אותר הנפט
הספינה הסינית שעליה אותר הנפט | צילום: מחלקת האוצר של ארצות הברית

האם סין מפרה את הסנקציות על צפון קוריאה? ספינה העבירה 600 טון של נפט מזוקק למדינה המסוגרת – כך דיווחו היום (שישי) גורמים רשמיים בדרום קוריאה.

הספינה, בבעלות חברה מטאיוואן, אי תחת שליטה סינית, ונשאה את דגל הונג-קונג, מושבה בריטית שהועברה לידי השלטון הסיני ב-1997 וזוכה לאוטונומיה בתחומי חיים רבים. היא יצאה מדרום קוריאה באוקטובר ועל פי החשד ברגע שהגיעה למים טריטוריאליים בינלאומיים היא עגנה והעבירה חלק מהמשלוח ל-4 כלי שיט של צפון קוריאה שהמשיכו למדינה המסוגרת.

גורמים בדרום קוריאה הוסיפו כי צוות הספינה נעצר ונלקח לתשאול. עד כה לא הוכח קשר בין הספינה לממשלה הסינית, שמיהרה להוציא הבהרה לפיה הדיווח "לא עולה בקנה אחד עם העובדות".

"הניסוי דבר סטנדרטי מאוד"
מנהיג צ' קוריאה קים והנשיא טראמפ, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

עם זאת, חרף ההכחשה הגורפת של סין בכיר אמריקני אמר לרשת CNN כי "אנו מגנים את המשלוח ומקווים שמועצת הביטחון וסין יעבדו במשותף כדי לסכל את פעולות ההברחה".

מוקדם יותר השבוע בכיר במזכירות החוץ האמריקנית מסר כי הממשל האמריקני חלוק בדעתו כיצד יש להתייחס לסין בכל הקשור לטיפולה הלקוי בצפון קוריאה ובחוסר היכולת שלה לרסן את תכנית הגרעין והטילים הבליסטיים של פיונגיאנג.

אתמול תקף הנשיא האמריקני דונלד טראמפ את סין ואמר כי הוא "מאוכזב מאוד" מהנפט שבייג'ינג מוכרת לכאורה נפט לצפון קוריאה, בניגוד מוחלט למשטר הסנקציות שמפעיל האו"ם על פיונגיאנג. לדברי טראמפ, אם היחס החם של סין למדינה המסוגרת יימשך - "לעולם לא יהיה פתרון ידידותי לבעיית צפון קוריאה".