N12
פרסומת

ההוריקן נחלש: 10 הרוגים בארה"ב

מניין ההרוגים בחופה המזרחי של ארה"ב עלה ל-10. הרשויות ממשיכות להזהיר את האזרחים מפני חזרה לבתים: "הסכנה עוד לא חלפה". 1.6 מיליון אמריקנים עדיין מנותקים מרשת החשמל

רויטרס
חדשות
פורסם:
הוריקן מת'יו
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
הוריקן מת'יו
אזורים רבים הוצפו לחלוטין | צילום: רויטרס

למרות שסופת ההוריקן "מתיו" נחלשה לדרגה 1 היא ממשיכה להתקדם אל עבר היבשה ויוצרת שיטפונות אדירים באזור הסופה. אמש (שבת) נהרגו בארה"ב עשרה בני אדם כתוצאה מהסופה ומנזקיה. רבים נותרו ללא קורת גג ומיליונים נותרו מנותקים מרשת החשמל.

מניין ההרוגים בסופה עלה עד כה ליותר מ-900 בני אדם, רובם מהאיטי. גורמים במדינה אומרים שלפי שעה ישנם 887 הרוגים והנתון אף יעלה עם הגעת מידע נוסף על נפגעים מאזורים מרחוקים. 61 אלף בני אדם נותרו ללא קורת גג והעבירו את הלילה האחרון במקלטים. בתגובה, ארה"ב הודיעה כי תעניק סיוע להאיטי, הן מהאוויר והן מהקרקע.

בשעות הבוקר התקדמה הסופה לדרום קרוליינה וגרמה לשטפונות עזים ולהפסקות אש נרחבות. מרכז החיזוי הלאומי של ארה"ב עדיין מזהיר את תושבי ג'ורג'יה וצפון קרוליינה מפני הסופה וזאת עקב החשש משטפונות וסחף שעלול לגרום לפגיעה ולהרג של אזרחים נוספים.

בפלורידה ובצפון קרוליינה נהרגו לפחות 5 בני אדם ו-3 אחרים נפצעו. בג'ורג'יה נהרגו שניים נוספים, לאחר שעץ נפל עליהם כתוצאה מהרוחות העזות. מושל פלורידה ריק סקוט העריך כי הלילה ישנו במקלטי העירייה יותר מ-6000 אזרחים.

"כולנו בורכנו שמתיו נשאר הרחק מקו החוף שלנו", אמר המושל סקוט, שחזה כי החשמל יחזור למרבית התושבים רק ביום ראשון.

1.6 מיליון בתי אב ובתי עסק נותרו ללא גישה לרשת החשמל, והרשויות בארה"ב מעריכות כי ייקחו ימים ארוכים לתקן את נזקי הסופה.