המפסידה הפופולרית בהיטוריה (צילום: רויטרס)
קלינטון בנאום התבוסה, יום לאחר הבחירות | צילום: רויטרס
"בודקים כל קול פעמיים, בוחנים כל דיווח על זיופים שהגיע אלינו": לאחר שאמש (שבת) נודע כי מטה קלינטון מצטרף למאמצי הספירה החוזרת של קולות המצביעים בשלוש מדינות מפתח בארה"ב, אנשיה של המועמדת הדמוקרטית שכבר הודתה בתבוסתה בבחירות הבהירו בפוסט שפורסם בעמוד הפייסבוק של קלינטון מה בדיוק עומד מאחורי המהלך - ובאילו צעדים הם בדיוק נוקטים בימים אלה.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בפוסט שפרסם הלילה היועץ המשפטי של המטה, מארק אליאס, בעמוד הפייסבוק של קלינטון, הוא פירט חמישה צעדים בהם הוא ואנשיו נוקטים על מנת לבדוק את הטענות לזיופים במערכות ההצבעה הממוחשבות ב-3 מדינות מפתח - מישיגן, ויסקונסין ופנסילבניה.

אליאס מבהיר כי הפער לטובתו של טראמפ בשלוש המדינות הללו גם יחד עומד על 107 אלף קולות לכאורה, מה שמצביע על פער קטן מאוד בין שני המועמדים. בפנסילבניה ובוויסקונסין טראמפ ניצח את קלינטון בפער קטן של עשרות אלפי קולות ובמישיגן טרם הוכרז על מנצח - אם כי נראה שטראמפ מוביל במדינה זו וצפוי להיות מוכרז כמנצח בה.

הצבעות במערכת הממוחשבת זויפו? (צילום: רויטרס)
הצבעות במערכת הממוחשבת זויפו? | צילום: רויטרס



היועץ מציין אמנם כי טרם נמצאו הוכחות מובהקות וראיות לכך שאכן היו זיופים במערכת ההצבעה - כפי שעלה בתהליך הבדיקה שבו החלה מועמדת מפלגת הירוקים לנשיאות, ג'יל סטיין, שאף גייסה 7 מיליון דולרים לצורך כך, אך מדגיש כי מטה קלינטון שהצטרף למאמץ בדיקת הקולות בודק כל קול באופן מדוקדק ונעזר במומחים מהשורה הראשונה: "כבר מהיום שלאחר הבחירות, אנחנו נעזרים בעורכי דין, מנתחי מידע ואנליסטים משלנו ומומחים חיצוניים, שעוברים על התוצאות על מנת לוודא שאין כל חשד לפעילות האקרים".  

עוד הבהיר אליאס בדבריו כי הבדיקה למעשה מקבלת משנה תוקף ונערכת על רקע מתקפות של האקרים מרוסיה במטה הדמוקרטי שכללו פריצה לחשבונות דואר אלקטרוני של גורמים רשמיים במטה קלינטון במהלך הקמפיין. "רק אתמול פרסם הוושינגטון פוסט שהממשלה הרוסית אף עמדה מאחורי רוב החדשות המזויפות שהופצו ברשתות החברתיות בשבועות המכריעים של המירוץ".

החשד לפעילות של האקרים: "קלינטון קיבלה פחות קולות בעמדות הצבעה ממוחשבות"

"בשבועיים האחרונים קיימנו פגישות ושיחות עם מומחים ושמענו מהם את החששות שהעלו אודות האפשרות שהתוצאות זויפו. רוב הדיונים הללו התקיימו בחשאי, אך חלקם גם דלפו לתקשורת", הוסיף אליאס והדגיש כי הוא ואנשיו בוחנים וחוקרים כל תיאוריה שהתקבלה אודות החשד להטיית התוצאות - ובמיוחד את ההצבעות במערכות הממוחשבות מול אלה שהתקבלו באופן ידני.

וכאן הנקודה החשובה מבחינתה של קלינטון: הליך הספירה החוזרת יצא לדרכו, למעשה, לאחר ששורה של מומחים העלו שאלות על כך שהמועמדת הדמוקרטית זכתה לפחות קולות במחוזות בשלוש המדינות הללו, שבהן ההצבעה נעשתה באמצעות מחשבים לעומת מחוזות שבהן התקיימה הצבעה ידנית - מה שמעלה את החשד לפיו האקרים הטו לכאורה את התוצאות.

בקרוב תחנת רכבת על שם נשיא ארה"ב? (צילום: רויטרס, חדשות)
הבדיקה שתשנה הכל? הנשיא הנבחר טראמפ | צילום: רויטרס, חדשות



מועמדת הירוקים, ג'יל סטיין, טוענת כי פתחה בהליך הבדיקה על מנת לוודא שתוצאות הבחירות הן הוגנות - והמוקד בשלוש המדינות המדוברות הוא עקב כך שלטענתה, מערכות ההצבעה האלקטרוניות שלהן נחשבות ל"רגישות במיוחד".

מטה קלינטון מקווה כמובן כי הליך הספירה החוזרת יוביל באופן סנסציוני לשינוי התוצאות - זאת עקב כך ששלוש המדינות שבהן נבדקות הטענות על זיופים הן מדינות עתירות אלקטורים: פנסילבניה מחלקת 20 אלקטורים, מישיגן 16 וויסקונסין 10 - בסך הכל 46 אלקטורים.

אם האלקטורים הללו יילכו כולם לקלינטון, יש בהם כדי להפוך את התוצאה - זאת לאחר שבשקלול עד כה, זכה טראמפ ב-290 אלקטורים וקלינטון ב-232. עוד מציין אליאס כי בשבועיים שחלפו מאז הבחירות, מספר הקולות לטובתה של קלינטון בספירה הכללית הולך וגדל - וכי כיום הפער בינה לבין טראמפ כבר עומד על כ-2 מיליון קולות.