N12
פרסומת

טראמפ מקדם יוזמה לרישום מוסלמים

יועץ בצוות המעבר של הנשיא הנבחר אמר בראיון לרויטרס כי הוא רוצה להניע מהלך שיגביר את הפיקוח על מהגרים ממדינות מוסלמיות - גם בלי לקבל את אישור הקונגרס. בנוסף, צוות של טראמפ לעניייני הגירה החל לנסח הוראה שתאפשר לבנות במהרה את החומה בגבול מקסיקו

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
דונלד טראמפ בעימות
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
דונלד טראמפ בעימות
צילום: רויטרס, חדשות

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ אמנם חזר בו מההתבטאות שהשמיע במהלך הקמפיין לפיה ימנע כניסת מוסלמים לארה"ב, אבל זה לא מונע ממנו לפעול נגדם בצורות אחרות. לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, טראמפ עשוי לקדם רישום של מהגרים, בעיקר ממדינות מוסלמיות, בלי לקבל את אישור הקונגרס.

בראיון שהעניק לסוכנות רויטרס, טען כריס קובאץ', אחד מהיועצים בצוות המעבר של טראמפ לבית הלבן, כי אנשי הצוות של הנשיא הנכנס העוסקים בהגירה ובביטחון לאומי מעוניינים לחזק את הפיקוח והבקרה על הנכנסים לשטחי ארה"ב, וזאת באמצעות "אמצעים ביטחוניים קיצוניים" שיכללו מערכת רישום מדוקדקת, טביעות אצבע ובדיקות תכופות במשרדי אנשי ביטחון לאומי.

לפי הדברים שאמר קובאץ', הרצון הוא לשוב למדיניות הביטחונית המחמירה שהונהגה בארה"ב תחת ממשלו של ג'ורג' בוש לאחר אסון התאומים. מדיניות זו כללה סיווג מיוחד של מדינות המוגדרות תחת "סיכון גבוה", כשהבאים ממדינות אלה בשערי ארה"ב נדרשים לעבור סדרת בדיקות מיוחדת. רוב המדינות האלו הן מוסלמיות, ומוסלמים היו הנפגעים הבולטים ביותר מהוצאתה לפועל של תכנית זו.

למרות שקידום התוכנית היה חלק משמעותי מהמדיניות של בוש אחרי האסון, התוכנית בוטלה ב-2011 בעקבות ביקורת שהוטחה בה מצד ארגוני זכויות אדם ואזרח שטענו כי היא מפלה מוסלמים לרעה. כעת, עם בחירתו של טראמפ, היא עולה שוב על שולחן ההצעות להתמודדות עם הטרור.

לטענת קובאץ', ממשלו של טראמפ ינסה לקדם רעיונות והצעות ש"יבטיחו שהמחלקה לביטחון המולדת תפעל בנושאים שהיו מרכזיים בקמפיין הרפובליקני".

עוד טען היועץ כי האנשים האחראים על נושא ההגירה בצוות של טראמפ פועלים לקידומם של צווים נשיאותיים שיאפשרו לבית הלבן בהנהגתו של טראמפ לפעול במהירות לבניית החומה בגבול עם מקסיקו כדי למנוע כניסה של מהגרים לא חוקיים לתוך שטחה של ארה"ב.

בראיון לרשת CBS בתוכנית "60 דקות" עורר טראמפ את זעמם של רבים כאשר הודיע על כוונתו לגרש כ-3 מיליון מהגרים לא חוקיים והאשים אותם בביצוע עבירות ובשימוש בסמים.