התארגנות ספונטנית (צילום: מאיה זרחיה)
התארגנות ספונטנית | צילום: מאיה זרחיה

הצעירים בארצות הברית מבכים את נצחונו של טראמפ: בדומה ל"ברקזיט" באנגליה, גם בבחירות בארצות הברית פילוח ההצבעות מראה כי המבוגרים הם אלו שהביאו לטראמפ את הניצחון. בקרב המצביעים מתחת לגיל 30, 55% אמרו כי הצביעו להילרי לעומת 37% שאמרו כי הצביעו לטראמפ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אותם צעירים מאוכזבים מבטאים כעת את האכזבה והפחד שלהם מתוצאות הבחירות בהתארגנויות ברחבי ארצות הברית. תיכוניסטים וסטודנטים יוצאים לרחובות ומפגינים את הסתייגותם מהנשיא הנבחר והמסרים שהעביר במהלך הקמפיין, בין היתר האופן בו התבטא כלפי נשים, מהגרים, מוסלמים והקהילה הגאה. בין הקולות בולטת הסיסמה: "לא הנשיא שלי".

"מהגרים אנחנו אוהבים אתכם" (צילום: מאיה זרחיה)
"מהגרים אנחנו אוהבים אתכם" | צילום: מאיה זרחיה

מחאה מיוחדת ומרגשת החלה בדארטמות' קולג' שבניו המפשייר. ניו המפשייר נחשבה לאורך הבחירות כ"מדינה מתנדנדת" בה מתח הבחירות נמשך ממש עד הרגעים האחרונים. ארבעת האלקטורים הלכו לבסוף להילרי קלינטון, אך זה כבר לא עזר לה להגיע לבית הלבן. הרגשות העזים שהציפו את הסטודנטים הניעו אותם לביטויי מחאה מרגשים ויוצאי דופן.

"מוסלמים, אנו עומדים לצידכם" (צילום: מאיה זרחיה)
"מוסלמים, אנו עומדים לצידכם" | צילום: מאיה זרחיה

ברחבי הקמפוס נתלו מסרים שנועדו להתנער מהמסרים שהעלה טראמפ במהלך הקמפיין, ולומר: זאת לא האמריקה שלנו. אנחנו חלק מ"אמריקה של פעם", מדינת מהגרים בה לכל אחד ואחת יש מקום. במקום מסרים של שנאה ביקשו הסטודנטים להפיץ מסרים של קבלה ואהבה. מייל שהופץ בין הסטודנטים קרא: "הפיצו חיבה ושמחה בקמפוס, כי זה מה שכולנו זקוקים לו בשעה זו".

"ילדי מהגרים, אנחנו אתם. אנחנו אוהבים אתכם ואכפת לנו מכם, נעמוד לצידכם תמיד", נכתב באחד השלטים. סיסמאות דומות נכתבו גם כלפי אפרו-אמריקנים, מוסלמים, נשים וחברי הקהילה הגאה. "חברי הקהילה הלהט"בית, אנחנו עומדים לצידכם! אהבה היא אהבה", כתב אחד הסטודנטים.

"הפיצו נחמדות ושמחה" (צילום: מאיה זרחיה)
"הפיצו נחמדות ושמחה" | צילום: מאיה זרחיה

"אתם לא לבד! אנחנו: מוסלמים, מהגרים, נשים, בני מיעוטים", נכתב על שלט אחר. ושלט נוסף פשוט קרא "אתם שייכים לאמריקה שלי!". בחצר האוניברסיטה הוצב שלט "אהבה זה כאן" סביבו התגודדו סטודנטים שחיפשו אחרים שחשים כמוהם, לאחר שנודעו תוצאות הבחירות שהותירו רבים בהלם.

"זה יום אבל לכל דבר, אנשים בוכים, סטודנטים רבים התארגנו ויצאו להפגנה מסביב לעיר", סיפרה מאיה זרחיה, סטודנטית ישראלית בדארטמות' קולג'. "יותר מכל זה מזכיר את תופעת 'נוער הנרות' שזכורה מרצח רבין", סיפרה.

"we will rise" (צילום: מאיה זרחיה)
"we will rise" | צילום: מאיה זרחיה

דיקנית הקולג', רבקה בירון, הפיצה מייל בקרב הסטודנטים בו כתבה כי "אנו עוברים זמנים מאתגרים". כחלק מהרצון של המוסד לסייע לסטודנטים עקב תוצאות הבחירות פרסמה שורה של מוקדי עזרה בהם יעוץ פסיכולוגי, מעגלי שיח וסדנאות מפיגות לחצים.

דארטמות' קולג' היא אוניברסיטה פרטית ויוקרתית, שתלמידיה מזוהים עם המחנה הדמוקרטי. מאיה מספרת כי הדעות ברשתות החברתיות חצויות, בעוד שאוניברסיטאות רבות לוקחות חלק במחאה מול תוצאות הבחירות, באוניברסיטאות מהדרום לדוגמא ניתן לראות מסרים של תמיכה ושמחה על נצחונו של טראמפ.